Image
Mazda CX-60

Haal alles uw Mazda CX-60

Tips die u kunt gebruiken om alles uit uw Mazda-hybride te halen!

Naast het feit dat het Mazda-hybride systeem zo slim en efficiënt als mogelijk is ontwikkeld om zo ver mogelijk te kunnen rijden, is uw rijgedrag minstens net zo belangrijk. Om het volledige potentieel uit een hybride Mazda te kunnen halen, delen wij een aantal handige tips die gemakkelijk uit te voeren zijn bij uw eigen Mazda.

Zorg voor een routeplanning

Goede wegen kunnen een positieve invloed hebben op het brandstofverbruik. Het advies is dus om altijd te zoeken naar de wat betere wegen. Daarnaast is het rijden over hoofdwegen beter voor het brandstofverbruik, dan het rijden over bijvoorbeeld landwegen met veel bochten.

Bereidt uw Mazda goed voor

Het is verstandig om regelmatig de staat van de banden van uw Mazda te controleren. Door ze op de juiste luchtdruk te houden, zorgt u ervoor dat uw Mazda zo efficiënt mogelijk over de wegen rijdt. Hierbij is het belangrijk dat u de banden test wannneer ze nog koud zijn. Daarnaast is het goed voor het brandstofverbruik om spullen uit uw Mazda te halen. Hiermee voorkomt u dat uw Mazda een puinhoop wordt en zorgt u ervoor dat deze zo licht als mogelijk blijft.

Zorg ervoor dat u op tijd vertrekt

Door op tijd van huis te vertrekken, zorgt u ervoor dat u zich niet hoeft te haasten. Rustig rijden zal ook weer een positieve invloed hebben op uw brandstofverbruik. Het is dus raadzaam om voldoende tijd te reserveren voor uw reis.

Probeer uw Mazda zo soepel als mogelijk te laten rijden

Om zo zuinig mogelijk met uw Mazda te kunnen rijden is het verstandig om niet direct het gaspedaal in te trappen. In plaats daarvan moet u geleidelijk het gaspedaal indrukken om de snelheid rustig aan op te bouwen. Als vuistregel geldt dan ook om nooit meer dan een halve slag toe te passen.

Gebruik de meest zuinige rijmodus van uw Mazda

De Mazda CX-60 heeft vijf verschillende rijmodussen, namelijk: EV, normaal, towing, sport en off-road. De EV-modus zult u helpen om de efficiëntie te maximaliseren. Door de manier waarop de motor op het gaspedaal reageert aan te passen en het klimaatsysteem te wijzigen, zal uw Mazda CX-60 zo efficiënt als mogelijk worden gebruikt.

Blijf goed opletten

Om efficiënter en veiliger achter het stuur te zitten, is het belangrijk om: goed op te letten, te anticiperen op het rijgedrag van andere bestuurders en potentiële gevaren te doorzien.

Andere interessante blogs