Image
AS-1_Q4

FAQ

Wat is Skyactiv-X?

Bij Skyactiv-X gaat het om een 2.0-viercilinder benzinemotor met een compressieontsteking. Dit betekent dat door middel van een zeer hoge compressie in de verbrandingskamers, het brandstofmengsel zal ontbranden. Hetzelfde gebeurt bij een dieselmotor. De voordelen van Skyactiv-X zijn een hoog vermogen en koppel in combinatie met lage verbruiks- en emissiecijfers. Daarnaast zorgt de Skyactiv-X techniek voor een hoge mate van verfijning en stilte. Wilt u meer te weten komen over Skyactiv-X? Klik dan hieronder om ons blog te lezen.

Wat is een elektrische Mazda?

De enige 100% elektrische Mazda is de Mazda MX-30. De Mazda MX-30 kent een hoge instap en een hoogwaardige veiligheidsuitrusting. De MX-30 is te leveren in drie verschillende uitvoeringen, namelijk: de Mazda MX-30 Prime-Line, de Mazda MX-30 Exclusive-Line en de Mazda MX-30 Advantage. Wilt u meer te weten komen over de MX-30, dan kunt u hieronder klikken voor meer informatie.

Wat is een plug-in hybride van Mazda?

Een hybride Mazda, is een Mazda die automatisch wisselt tussen twee brandstofbronnen, namelijk: benzine en een zelfopladend elektrisch accupakket. Bij een plug-in hybride kan het accupakket worden opgeladen door middel van een stopcontact en een laadpaal.

De Mazda CX-60 is de eerste Plug-in Hybride van Mazda. De Mazda CX-60 komt op een compleet hoger niveau waarin kracht, efficiëntie, vakmanschap, kwaliteit, rijplezier en design ongekend zijn. De Mazda CX-60 wordt gekenmerkt door een rijke standaarduitrusting en energielabel A. De Mazda CX-60 is te verkrijgen in drie verschillende uitvoeringen, namelijk: De Mazda CX-60 Prime-Line, de Mazda CX-60 Homura en Mazda CX-60 Takumi. Wilt u meer te weten komen over de Mazda CX-60, dan kunt u hieronder klikken voor meer informatie.

Hoe werken energielabels van Mazda?

Een energielabel van een Mazda geeft aan hoe zuinig een bepaalde Mazda is. Ziet u een Mazda met energielabel A, dan rijdt deze minstens 20% zuiniger dan een gemiddelde auto van vergelijkbare grootte. De energielabel variëren van A tot en met G, waarbij energielabel G het minst zuinig is. Een auto met energielabel G zal meer dan 30% onzuiniger rijden dan de gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse. Wilt u meer te weten komen over de energielabels? Dan kunt u hieronder klikken voor meer informatie.

Hoe laadt de Mazda 2 Hybrid op?

De Mazda 2 Hybrid laadt op door de energie die vrijkomt tijdens het remmen en uitrollen, op te vangen en op te slaan in een batterij. Deze opgeslagen energie zorgt voor een verminderde brandstofverbruik. Om meer te weten te komen over de Mazda 2 Hybrid, kunt u hieronder klikken.

Wat zijn de voordelen van Mazda Private Lease?

Wanneer u een private lease contract heeft afgesloten voor uw Mazda, dan hoeft u nergens meer naar om te kijken; het wordt voor u duidelijk gemaakt door alle afspraken in het contract weer te geven. Door een vast maandelijks bedrag te betalen weet u waar u aan toe bent. Tot slot kunt u na het verlopen van uw private lease contract ervoor kiezen om de Mazda definitief over te nemen of een nieuw contract aan te gaan. Dit maakt het dus mogelijk om in een gloednieuwe Mazda te stappen. Wilt u meer te weten komen over de private lease opties van Mazda, klik dan hieronder!

Wat zijn de nadelen van Mazda Private Lease

Na het afsluiten van uw Mazda private lease contract zult u een BKR-registratie krijgen. Daarnaast sluit u een private lease contract af voor een bepaalde periode, waardoor u niet naar een andere auto kan overstappen. Tot slot moet u een meerprijs betalen wanneer u meer gereden heeft dan het afgesproken kilometer aantal. Wilt u meer te weten komen over de private lease opties van Mazda, klik dan hieronder!

Wat zijn de voordelen van winterbanden onder uw Mazda?

Allereerst worden de winterbanden onder uw Mazda speciaal getest, waardoor u zeker weet dat u de juiste banden heeft. Daarnaast heeft u een kortere remafstand met winterbanden (30% korter dan zomerbanden). Ook heeft de winterband een minder groot risico op aquaplaning. Tot slot heeft het aanschaffen van winterbanden ook voordelen voor uw portemonnee. Dit omdat u minder lang hoeft door te rijden op uw zomerbanden.

Wat zijn de voor- en nadelen van all season banden onder uw Mazda?

Doordat er in Nederland geen sprake is van strenge winters en hete zomers, zorgt de all season band voor voldoende grip gedurende het gehele jaar. Daarnaast hoeft u niet naar de garage voor een winterbandenwissel. Dit zal u tijd en geld besparen. Tot slot kunt u ook op reis gaan naar Oostenrijk en Duitsland gedurende de winter.

Een nadeel van de all season band is dat ze in de winter niet de grip bieden als de klassieke winterband. Ook wanneer u meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, zullen zomer- en winterbanden beter functioneren. Tot slot slijten all season banden sneller in de zomer, waardoor er sprake is van een langere remafstand.

Wat is een Mild-Hybrid Mazda?

Het mild-hybrid systeem van Mazda (Mazda M Hybrid) heeft een generator ter beschikking die de energie die bij het remmen vrijkomt, opslaat in een lithium-ion batterij. Het mild-hybrid systeem van Mazda zorgt voor verbeterde rijeigenschappen en tot 10% minder verbruik.

Wat is Lane Keep Assist?

De Lane Keep Assist van uw Mazda houdt voor u in de gaten of u aan beide kanten binnen de rijstroken blijft. Gebeurt het toch dat u over de rijstrook heen gaat, dan zult u een waarschuwing van het systeem ontvangen. Dit zal niet gebeuren wanneer u de richtingaanwijzers gebruikt. Lane Keep Assist zorgt er ook voor dat uw Mazda zichzelf bijstuurt als het nodig is. Lane Keep Assist zorgt er dus voor dat u nog veiliger de weg op kunt gaan.

Wat is Hill Launch Assist?

Wanneer u stil komt te staan op een helling, zal Hill Launch Assist (HLA) van Mazda u helpen om zo gemakkelijk mogelijk weg te rijden. De Hill Launch Assist van Mazda houdt de automatische rem ingeschakeld. Op deze manier zal uw Mazda, op een helling, niet achteruit rollen. Wanneer u het gaspedaal intrapt zal de automatische rem automatisch worden uitgeschakeld, zodat u snel en zonder problemen kunt wegrijden.

Wat is Mazda Radar Cruise Control?

Zonder uw gaspedaal in te trappen, kunt u door middel van Mazda Radar Cruise Control (MRCC) een constante rijsnelheid instellen. Daarnaast bepaalt Mazda Radar Cruise Control (MRCC), door middel van een radarsensor in de grille, de afstand tot de voorliggers. De radarsensor zorgt er dus voor dat u niet te dichtbij uw voorligger komt. Mazda Radar Cruise Control (MRCC) zorgt ervoor dat wat langere afstanden als minder vermoeiend worden ervaren. Daarnaast is Mazda Radar Cruise Control (MRCC) goed om te gebruiken wanneer u brandstof wilt besparen.

Wat is e-Skyactiv X?

De afgelopen tijd is Mazda aan de slag gegaan en inmiddels is de motor nog verder ontwikkeld en verbeterd. Deze vernieuwde versie van de Skyactiv X gaat tegenwoordig door het leven onder de naam e-Skyactiv X. Hierbij verwijst de 'e' naar de mild hybrid-technologie, welke standaard aanwezig is. Het is niet alleen de meest krachtige 2.0 liter benzinemotor in het assortiment van Mazda, maar ook de meest zuinige met de laagste CO2-emissie.

In de vernieuwde Skyactiv X zijn de dynamo en de reguliere startmotor vervangen door een elektromotor met riemaandrijving. Extra brandstof wordt bespaard doordat de elektromotor, de benzinemotor kan starten en ondersteunen bij het wegrijden vanuit stilstand.

 

Apple CarPlay en Android Auto

Er worden de laatste jaren enorme stappen gezet in de hulpmiddelen rondom het infotainmentsysteem. Zoals Apple CarPlay of Android. Beide zijn gekoppeld aan het infotainmentsysteem in de auto. Deze systemen werken beide als verlengstuk van uw iPhone of Android telefoon en zijn te vinden op diverse Honda en Mazda modellen.

Wat is Driver Attention Alert?

Driver Attention Alert zal u waarschuwen wanneer u ander rijgedrag laat zien door bijvoorbeeld vermoeidheid. Wanneer de Driver Attention Alert denkt dat u vermoeid bent, zal het systeem een waarschuwing laten zien die u aanbeveelt om een pauze te nemen.

Wat is i-Eloop?

i-Eloop zorgt ervoor dat vrijgekomen energie tijdens het remmen wordt opgeslagen in een condensator. Deze opgeslagen energie zal uiteindelijk weer gebruikt worden om bepaalde onderdelen te voeden. Hierbij kan gedacht worden aan de koplampen, het audiosysteem, airconditioning, enzovoort. Verder zorgt i-Eloop voor een lager brandstofverbruik en betere prestaties.

Wat is i-Stop?

Wanneer u stilstaat (bijvoorbeeld voor een openstaande brug of verkeerslichten) zal i-Stop ervoor zorgen dat de motor van uw Mazda wordt uitgeschakeld, waardoor er brandstof zal worden bespaard. Door middel van een optimale zuigerpositie, zal i-Stop ervoor zorgen dat de motor vrijwel direct wordt gestart wanneer u wilt wegrijden.

Wat is i-Activsense?

i-Activsense omvat als het ware alle veiligheidssystemen die met elkaar samenwerken om uw rit zo veilig mogelijk te maken. De veiligheidssystemen van i-Activsense werken pro-actief met elkaar samen, waardoor u als bestuurder geen actie hoeft te ondernemen. i-Activsense zorgt voor optimaal rijplezier.

 

Wat is G-Vectoring Control?

Door Mazda' G-Vectoring Control zult u merken dat uw Mazda gemakkelijker door bochtige gebieden rijdt. Door G-Vectoring Control remt de motor een fractie van een seconde af, wanneer er stuurbewegingen worden opgemerkt. Hierdoor zal de neus van uw Mazda naar voren duiken, waardoor u sneller en strakker door de bochten gaat. G-Vectoring Control is een systeem dat bijdraagt aan de rijbeleving.

Hoe kan ik zelf het oliepeil controleren?

Het is belangrijk dat het oliepeil regelmatig gecontroleerd wordt. Dit is niet moeilijk en kunt u goed zelf doen. Het oliepeil is in orde wanneer deze zich tussen de MIN en MAX van de oliepeilstok bevindt. De motor van uw Mazda kan beschadigt raken wanneer u te veel motorolie toevoegt.

Welk type olie moet ik gebruiken voor mijn Mazda?

In de handleiding van uw Mazda is te vinden welke olie u moet gebruiken voor uw auto. Welke olie u moet gebruiken hangt af van twee factoren, namelijk: het model en de leeftijd van uw Mazda. Het is in ieder geval belangrijk om Mazda Original Oil te gebruiken voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

Waarom moet ik de remvloeistof vervangen?

Remvloeistof heeft de eigenschap om vocht aan te trekken en op te nemen. Hierdoor zal de remdruk afnemen, wat uiteindelijk erge gevolgen kan hebben.

Wanneer moet de remvloeistof van mijn Mazda worden vervangen?

Over het algemeen adviseert Mazda om de remvloeistof om de 2 jaar te laten vervangen. Ook moet het vervangen worden als u ongeveer 40.000 kilometer heeft gereden zonder het te hebben vervangen. Het kan voorkomen dat de remvloeistof onder zware omstandigheden eerder ververst moet worden.

Wanneer moet ik de bandenspanning van mijn Mazda controleren?

De bandenspanning kunt u gemakkelijk zelf controleren en dit moet regelmatig gedaan worden. Het is belangrijk om de bandenspanning te controleren wanneer de banden koud zijn. U kunt de banden van uw Mazda oppompen bij bijvoorbeeld een tankstation. In de handleiding staat weergegeven welke bandenspanning er nodig is. Het is ook goed om regelmatig de bandenspanning van de reserveband te controleren.

Wat gebeurt er als ik met een te lage bandenspanning rijd?

Het rijden met te zachte banden heeft meerdere nadelige gevolgen. Allereerst verbruikt uw Mazda meer brandstof met zachte banden. Ook kan een te zachte band vervormen, wanneer u langdurig met grote snelheden rijdt. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de banden van uw Mazda zullen klappen.

Hoeveel bluetooth devices kan ik koppelen aan MZD Connect?

U kunt maximaal 7 bluetooth devices koppelen aan MZD Connect.

Waarom koppelt mijn telefoon niet met MZD Connect?

Wanneer uw telefoon niet koppelt met MZD Connect is het goed om even te kijken of de bluetooth functie van uw telefoon en de bluetooth functie van MZD Connect is ingeschakeld.

CVT Transmissie

Een CVT Transmissie staat voor Continue Variabele Transmissie. Deze speciale automaat zal u helpen om zuinig als mogelijk te rijden. Ook zal een CVT Transmissie uw Mazda extra wendbaar maken in het verkeer en wordt er gezorgd voor een naadloze samenwerking tussen de elektro- en benzinemotor.