Image
Van Nieuwkerk voorzijde pand merken

ZOMER - WINTERBANDEN

Bandenwissel inplannen

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus maximale veiligheid bieden door veel grip en water af te voeren.  Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.

Winterbanden zijn uit een andere rubbersamenstelling opgetrokken dan zomerbanden. Verder hebben winterbanden een heel ander profiel met extra lamellen. Dat zorgt voor meer grip. Ter vergelijking: op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. De remweg op sneeuw is ook met winterbanden zó lang dat je  je rijstijl aan moet passen. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk, dan helpt ook een aangepaste rijstijl niet meer.

Stel het daarom niet langer uit en maak gemakkelijk online een bandenafspraak!

Waarom Van Nieuwkerk?
Dé Japanse autospecialist van NL
Aflevering aan huis of op locatie
Persoonlijke service en contact

Bandenspanningslampje

Bandenspanningslampje brandt?
Dit is een waarschuwingslampje, dat wil zeggen dat er niet altijd direct iets aan de hand is met uw banden. Hieronder enkele stappen welke u kunt doorlopen om dit probleem te verhelpen:
- Controleer alle banden op de juiste spanning. Zijn er één of meerdere banden met een lage spanning? Zet deze dan op de juiste spanning. (Te vinden op de sticker aan de binnenzijde van de bestuurdersdeur links voor)
- Hierna reset u de bandenspanning. (Zie video)
- Gaat het lampje hierna weer branden? Neem dan contact op met ons of rijdt langs zodat wij dit voor u kunnen controleren.

Let op: bij verandering van de buitentemperatuur luistert het waarschuwingslampje van de bandenspanning erg nauw.
Bekijk hier de video.