Image
12986

Winterbanden onder uw Mazda

Mazda winterbanden en all season banden

Rubber wordt in de winter, door de lagere temperaturen, harder. Dit is de reden dat zomerbanden in de winter de optimale grip verliezen. In tegenstelling tot zomerbanden hebben winterbanden een ander profiel en een zachtere rubbersamenstelling. Winterbanden presteren dan ook beter in situaties met sneeuw op de weg. Winterbanden kunnen herkent worden door een sneeuwvlok symbool die zich op de zijkant bevind. In bepaalde landen en gebieden is het hebben van winterbanden in de winter een verplichting. Winterbanden hebben al een betere werking dan zomerbanden bij temperaturen van 7 graden of lager.

Voordelen van winterbanden onder uw Mazda

Winterbanden onder uw Mazda bieden een hoop unieke voordelen.

Allereerst worden de winterbanden voor uw Mazda speciaal getest. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste banden heeft om in de winter de optimale grip te behouden.

Daarnaast heeft u in de winter een betere remafstand met winterbanden. Hiervoor zijn diverse remtesten uitgevoerd. Zo is de remafstand van winterbanden tot 30% korter dan de remafstand van zomerbanden. Deze meters kunnen van enorm belang zijn wanneer er een ongeluk voor u plaatsvind. Ook hebben winterbanden een kortere remafstand dan all season banden.

Ook heeft de winterband een minder groot risico op aquaplaning. Dit heeft ermee te maken dat het rubber van de band zachter is.

Daarnaast is het aanschaffen van winterbanden goed voor uw portemonnee. Dit komt omdat u minder lang door hoeft te rijden op uw zomerbanden, waardoor u deze na de winter 'gewoon' weer kunt gebruiken.

All season banden onder uw Mazda

All season banden zijn als het ware een mix tussen zomer- en winterbanden. Het materiaal van de band zit tussen zomer- en winterbanden in. Gedurende de zomer blijven ze hard en in tijden van wat koudere temperaturen blijven ze juist zacht.

 

Voor- en nadelen all season banden

Allereerst de voordelen. In Nederland zijn de winters niet heel koud en in de zomers worden er ook niet altijd hoge temperaturen bereikt. Hierdoor heeft uw Mazda voldoende grip met all season banden. Wordt u wakker en ziet u een pak sneeuw op de straat liggen, dan is het toch verstandig om over te stappen naar winterbanden. Daarnaast hoeft uw Mazda niet naar de garage voor een bandenwissel, wat u tijd en geld bespaard. Tot slot kunt u met all season banden ook op reis gaan naar Oostenrijk en Duitsland.

Een nadeel van all season banden is dat ze in de winter niet de grip kunnen bieden die de klassieke winterband kan bieden. Daarom zouden we winterbanden adviseren wanneer u met uw Mazda op wintersport gaat. Wanneer u meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, werken winter- en zomerbanden beter. Dit komt omdat all season banden sneller slijten wanneer er veel wordt gereden. Tot slot zijn all season banden minder veilig in de zomer, omdat ze een langere remafstand hebben in de zomer. Daarnaast reageert de all season band minder goed op stuurbewegingen.

Winterbandenwissel bij Automotive-centre Van Nieuwkerk

Wees er op tijd bij en maak hier een afspraak om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden.