Image
MX-30

De 100% elektrische Mazda MX-30

Oplaadstations voor uw Mazda

Vaak zijn energiebedrijven verantwoordelijk voor de oplaadstations. In de meeste gevallen wordt er om een registratie gevraagd. Pas na het registreren kunnen mensen gebruik maken van een oplaadstation. In ruil daarvoor krijgen de eigenaren van een Mazda een contactloze kaart. Deze kaart zorgt ervoor dat een gebruiker wordt herkent bij een oplaadstation en gebruik kan maken van een oplader. Bestuurders die overwegen om een elektrische auto te kopen, moeten dus goed nadenken over hoe ze die zullen gebruiken. Wanneer u uw elektrische Mazda gaat gebruiken voor lange reizen, is het een idee om te abonneren op een aantal aanbieders. Sommige aanbieders zijn nationaal en ander regionaal. Wanneer u een lange rit voor de boeg heeft, is het dus verstandig om uzelf goed voor te bereiden en een planning te maken.

Image
Het opladen van uw Mazda

Duur van het opladen

Bij de vraag hoelang het duurt om een elektrische auto op te laden, moet er rekening worden gehouden met twee factoren. Allereerst hebben elektrische auto's verschillende formaten accu's. Hierbij geldt: hoe groter de accu, des te langer het duurt voordat deze is opgeladen. De andere factor is de capaciteit van het oplaadstation en het laadvermogen van de auto. De auto wordt beoordeeld aan de hand van het wattage, terwijl het oplaadstation wordt beoordeeld op kilowatts. Voor allebei geldt: hoe hoger het cijfer, des te sneller het opladen gaat.

Image
Do's and don'ts bij een oplaadstation

Uw Mazda langzaam-, snel- of supersnel laden

Bij langzaam opladen levert het oplaadstation een snelheid van 3 kilowatt. Dit betekent wanneer u uw Mazda oplaadt vanaf de lege stand, dat het ongeveer acht uur zal duren voordat de auto volledig is opgeladen.

Wanneer u een eigen oplader heeft geïnstalleerd zal dit in de meeste gevallen een snellader zijn. Dit is ook het geval bij de meeste oplaadstations. Bij snel laden levert het oplaadstation een snelheid van 6.6 tot 22 kilowatt, wat betekent dat het ongeveer vier uur duurt  voordat de accu van uw Mazda volledig is opgeladen.

Voordat u een elektrische auto koopt, moet u goed uitzoeken of uw auto wel compatibel is om supersnel te kunnen laden. Dit is namelijk niet het geval bij alle elektrische auto's. Met supersnel laden kunt u 80% van de accu opladen binnen dertig minuten.

Image
Mazda MX-30 thuisladen

Thuis een oplaadpunt

Wanneer u beschikt over een privé parkeerplek, is het misschien een goed idee om te kijken naar een eigen oplaadpunt. Dit zorgt ervoor dat u uw Mazda altijd goed kan opladen en minder snel langs de weg hoeft te wachten totdat uw Mazda volledig is opgeladen bij een oplaadstation. Echter moet u er natuurlijk wel genoeg plek voor hebben.

Image
30

Mazda MX-30

De vernieuwde 100% elektrische Mazda MX-30 is ontwikkeld voor de dagelijkse behoeften van bestuurders en inzittenden en is op dit moment de enige volledig elektrische Mazda. Lees hier meer over de Mazda MX-30 en kom hem bij Automotive-centre Van Nieuwkerk bekijken in de showroom.

Andere interessante blogs

Bent u, na het lezen van dit artikel, goed op de hoogte over de oplaadmogelijkheden van uw Mazda? Dan is het interessant om de volgende artikelen te lezen: zuinig rijden om brandstof te besparen, private lease van Mazda, de Mazda voorraadgekte, Skyactiv X, de nieuwe Mazda CX-60 en Mazda winterbanden en all season banden.