Image
De Mazda CX-60

CX-60

DE NIEUWE MAZDA CX-60

De nieuwe Mazda CX-60, een SUV die boven zijn geliefde broertje de CX-5 word gepositioneerd. De CX-60 is de eerste auto van het merk met een plug-in hybride aandrijflijn!

 

 

 

 

 

 

Image
De Mazda CX-60

EEN EFFICIENTE MAAR OOK KRACHTIGE MOTOR.

De Mazda CX-60 is voorzien van een krachtige maar ook zeer efficiente motor. De auto heeft een 2.5l Skyactiv-G motor ,die samenwerkt met een 100kW elektromotor. Daarnaast heeft de auto een 17.8kWh Lithium-Ion batterij zodat u meer dan 60 km volledig elektrisch kunt rijden! De auto heeft een volledig nieuwe automatische 8-traps transmissie en levert in totaal 327pk en 500nM koppel. En dankzij het trekgewicht van 2500 kg koppel je moeiteloos elke boot- of paardentrailer aan.

UNIEK JAPANS DESIGN

De Nieuwe CX-60 is volledig ontwikkeld in Japan volgens de Kodo Design Filosofie. Deze doet recht aan het japanse begrip Ma, Dat de rust en waardige schoonheid van een lege ruimte uitdrukt. Ieder Designelement van de CX-60 is doelgericht en een toonbeeld van verfijnde schoonheid en elegantie.

Aan de voorkant van de CX-60 ziet u gelijk de nieuwe koplampen, deze zijn een stuk kleiner dan zijn familieleden. En ze hebben een L-vormige signatuur die overloopt in een los van de koplamp geplaatste streep Led-Dagrijverlichting. De grill loopt iets minder spits naar beneden toe dan zijn broertje de CX-5 waardoor het front vergroot wordt.

Ook de achterkant van de CX-60 is een prachtige vertoning. We zien - zeker vergeleken met die van de CX-5 - brede achterlichten, die net als de koplampen een L-achtige signatuur hebben.

INTERIEUR EN COMFORT

In de CX-60 pakt Mazda behoorlijk uit als het aankomt op materiaalgebruik, met name in de topversie. Die smaak heeft alleen houtwerk in de middentunnel, maar ook op de deurpanelen. Daarnaast maakt Mazda voor de afwerking van de middenbaan van het dashboard gebruik van geweven textiel waarin opvallend grove stiksels zijn aangebracht. Een interessante toevoeging is het Driver Personalisation System, een systeem dat met camera's de bestuurder analyseert en op basis daarvan de positie van de stoelen, het stuurwiel, de zijspiegels en het head-up display aanpast. Je favoriete instellingen kun je opslaan, zodat je ook als er na jou iemand in de auto heeft gereden simpelweg in de auto hoeft te gaan zitten om je favoriete zitpositie terug te krijgen. De CX-5 scant je en past alle parameters weer aan jouw smaak aan.

TECH EN VEILIGHEIDSSYSTEMEN

Nog een interessant nieuw systeem is Kinematic Posture Control, kortweg KPC. KPC is een actief systeem dat de koets van de CX-60 zo stabiel mogelijk probeert te houden. Trap je op de rem, dan trekt KPI de achterkant van de CX-60 omlaag om te voorkomen dat de koets een te diepe voorwaartse duik maakt. In een stevig genomen bocht gebeurt min of meer hetzelfde om overmatig overhellen te voorkomen. KPC remt het binnenste achterwiel dan iets af, zodat de koets aan de binnenkant iets omlaag zakt. Daarnaast maakt de CX-60 kennis met een stel nieuwe veiligheidssystemen, waaronder See-Trough-View. Dat is een aanvulling op de 360-gradencamera's die bij lage snelheden weergeeft wat zich vlak voor de hoeken van de auto afspeelt. Daarnaast is Hill Descent Control nieuw voor Mazda en kan de adaptieve cruisecontrol zijn snelheid nu aanpassen op basis van verkeersborden. Onder de noemer i-Activsense voert Mazda bekende systemen als een actieve rijbaanassistent, vermoeidheidsherkenning en diverse noodremsystemen.

MI-DRI­VE: MAZDA IN­TEL­LI­GENT DRI­VE SE­LECT-SYSTEEM

Bepaal je graag zelf hoe je rijdt? Met Mi-Drive Mazda Intelligent Drive Select kun je kiezen uit vijf rijmodi: Normal, Sport, Off-Road, Towing en EV. Wat de rij-omstandigheden ook zijn, je CX-60 heeft optimale grip, tractie, prestaties, wegligging en veiligheid.

AP­PLE CAR­PLAY + AN­DROID AUTO™

Via het 12,3-inch touchscreen van de centrale display heb je eenvoudig toegang tot al je favoriete apps. Met het draadloze Apple CarPlay /Android Auto™ kun je bellen en allerlei entertainment-apps van je smartphone bedienen.

DE VERSCHILLENDE UITVOERINGEN VAN DE MAZDA CX-60

Prime – Line: De Mazda CX-60 is standaard uitgerust met onder meer Apple CarPlay /Android Auto ™, navigatie en Climate Control met twee zones. Bovendien is het rustgevende interieur ook nog eens voorzien van een reeks veiligheidsvoorzieningen zoals Blind Spot Monitoring, City Brake Support, parkeersensoren achter en meer. Verkrijgbaar vanaf € 51.6901

Exclusive Line: Hecht je waarde aan nog meer luxe en comfort? Met onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, Kodo-design Signature-verlichting en een luxe afwerking van het interieur wil je nog jarenlang rond rijden in de Exclusive line. Tevens optioneel uit te breiden met diverse pakketten. Verkrijgbaar vanaf € 53.190

Homura: De Mazda CX-60 Homura heeft dankzij extra voorzieningen een sportieve uitstraling. De stoelen van zwart leder, de sfeerverlichting en vloerverlichting achterin maken het interieur zo aantrekkelijk dat je altijd weer graag achter het stuur wilt kruipen. Perfectioneer de auto verder met onder meer de 360° View Monitor met ‘see through’-functie, privacy glass achter en instapverlichting of kies een van de andere beschikbare optionele pakkettenVerkrijgbaar vanaf € 55.690

Takumi: Ontdek het unieke Japanse design dat gecreëerd is door Japans vakmanschap. De Takumi is de meest luxe versie. De afwerking is hoogwaardig, luxe en bevat unieke accenten van esdoornhout. Bijzondere stiksels op het dashboard refereren aan Japanse bindkunst. De nieuwe Mazda CX-60 is al een uitdager in het segment, maar de Takumi is daarbij de overtreffende trap. Verkrijgbaar vanaf€ 57.190

 

Contact opnemen of een offerte aanvragen?

Waarom heeft de CX-60 achterwielaandrijving?

Het volledig nieuwe platform met achterwielaandrijving verdeelt de krachten veel beter tijdens optrekken, afremmen, sturen en in de bocht. Dynamische eigenschappen als grip, stuurgedrag en weggedrag zijn nu een stuk beter in vergelijking met een auto met voorwielaandrijving en de auto is daardoor bovendien ook soepeler en stiller geworden.

Hoe ziet de nieuwe aandrijflijn er uit?

De CX-60 is de eerste Plug-in Hybrid van Mazda. De Skyactiv aandrijving bestaat uit een vier-in-lijn 2.5l Skyactiv-G benzinemotor in combinatie met een elektromotor, die wordt aangedreven door een accu van 17,8 kWh.

Vanaf wanneer is de CX-60 leverbaar?

De Mazda CX-60 is te bestellen sinds 9 maart 2022 en wordt naar verwachting vanaf september 2022 geleverd.

Hoe kun je de Mazda CX-60 opladen?

U kunt de CX-60 opladen door middel van een laadpaal of laadstation!

Hoeveel vermogen heeft de PHEV?

241kW (327pk) totaalvermogen.

Toon meer