Image
Mazda

Op vakantie met uw Mazda

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat meer dan tachtig procent van de Nederlanders jaarlijks op vakantie gaat. Naar schatting gaat één derde daarvan met de auto naar de vakantiebestemming. Bij het uitzoeken van een nieuwe auto houden veel mensen dan ook rekening met het feit of de auto ook goed kan functioneren als vakantieauto. In dit blog wordt uitgelegd waarom verschillende Mazda modellen als goede vakantieauto functioneren.

Mazda CX-5

Uit onderzoek blijkt dat de Mazda CX-5 de populairste caravanauto is onder de Nederlandse bestuurders. Dankzij de Mazda CX-5 is het merk Mazda uitgegroeid tot het beste automerk onder de caravanrijders. Hiermee worden merken als Volkswagen en Volvo achtergelaten.

Het is natuurlijk niet voor niets dat de Mazda CX-5 zo populair is als caravanstrekker. Waar de handgeschakelde transmissies een trekkracht hebben van minimaal 1.800 kg, heeft de automaat versie van de CX-5 een trekkracht van minimaal 2.000 kg. Daarnaast kent de Mazda CX-5 een hoog comfortniveau en een grote bagageruimte gecombineerd met uitzonderlijke stabiliteit.

Mazda CX-60

De Mazda CX-60 kan zomaar eens de meest populaire vakantieauto gaan worden. De Mazda CX-60 is de meest vooruitstrevende Mazda van dit moment. Ook wordt de Mazda CX-60 geroemd om zijn innovatieve voorzieningen, reiscomfort en hoge stabiliteit.

Daarnaast is de Mazda CX-60 de eerste Plug-in hybride van Mazda, waardoor er tientallen kilometers volledig elektrisch gereden kan worden. Dit model heeft over een grote afstand een laag brandstofverbruik. De veelzijdigheid van de CX-60 Plug-in Hybride wordt afgemaakt met standaard vierwielaandrijving en een trekgewicht van maar liefst 2.500 kg.

Mazda CX-30 en Mazda3

Wanneer u een verre reis maakt met uw auto, is het wel belangrijk dat uw auto een gunstig brandstofverbruik heeft. Vooral met de huidige brandstofprijzen is dit een belangrijk gegeven. Wanneer u in bergachtige gebieden rijdt, is het ook fijn als de motor van uw auto lekker veel pit levert.

 

Sinds 2021 zijn de Mazda CX-30 en de Mazda3 leverbaar met innovatieve en verbeterde 2.0 e-Skyactiv X benzinemotor. De 2.0 e-Skyactiv X benzinemotor staat bekend als één van de meest geavanceerde verbrandingsmotor. Net zoals bij een dieselmotor, maakt deze benzinemotor gebruik van een compressieontsteking. Het resultaat hiervan is dat de Mazda3 en de Mazda CX-30 een gemiddeld verbruik hebben vanaf 5.0l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 114 g/km. In het benzinesegment staan de CX-30 en Mazda3 bekend als de auto’s met het laagste verbruik in combinatie met het hoogste vermogen.

Belangrijk is dat de Mazda CX-30 en de Mazda3 een uitzonderlijk veiligheidsniveau kennen. Beide Mazda modellen hebben de hoogste waardering van vijf sterren gekregen van de Euro NCAP.

Mazda2 en Mazda2 Hybrid

Heeft u geen ruime auto nodig, maar wilt u wel genieten van veel rijplezier, innovatieve technologie en een laag brandstofverbruik? Dan is de Mazda2 Hybrid of de Mazda2 wellicht een interessante optie voor u.

De Mazda2 staat in de top vijf van meest zuinige benzineauto’s zonder ook maar enige vorm van een hybridetechniek. In de vernieuwde Mazda2, met de verbeterde 1.5-liter Skyactiv-G benzinemotor, is het gemiddelde brandstofverbruik gedaald tot 4,8 liter per 100 km voor de handgeschakelde versies. Hierbij maakt het niet uit of er gekozen wordt voor de versie met 75- of 90 pk.

Daarnaast is er de Mazda2 Hybrid. Dit model van Mazda wordt aangedreven door de nieuwste zelfladende hybridetechnologie. Dankzij deze technologie kan een deel van de rit elektrisch worden gereden. De batterij wordt opgeladen tijdens rijden, waardoor de Mazda2 Hybrid nooit op het net hoeft aan te sluiten. Wanneer de batterij volledig is opgeladen kan de Mazda2 Hybrid elektrisch rijden tot een snelheid van 40 à 50 km/u. Boven deze snelheid zal de benzinemotor bijspringen. Deze benzinemotor wordt tot snelheden van 130 km/u ook nog ondersteund door de elektromotor.

Mazda6

De Mazda6 is ontwikkeld om in een rustgevende en comfortabele auto te zitten, terwijl u lange afstanden aflegt. De Mazda6 wordt gezien als een echte cruiser. Dit komt vooral door de lange wielbasis en het aerodynamische ontwerp. Daarbij komt kijken dat de Mazda6 beschikt over een loyale achterbank en grote bagageruimte.

Andere interessante blogs

Bent u na het lezen van dit artikel goed op de hoogte van de Mazda modellen die goed als vakantieauto functioneren? Dan is het wellicht ook interessant om de volgende artikelen te lezen: een Mild Hybride van Mazda, Mazda’ Japanse benamingen, de Mazda modellen op een rij, zuinig rijden om brandstof te besparen en Mazda CX-60: vijf sterren waardering bij de Euro NCAP.