Image
Mazda CX-60

Mazda CX-60: vijf sterren bij Euro NCAP

De Mazda CX-60 heeft de hoogst haalbare waardering (vijf sterren) gekregen in de laatste testserie. De Euro NCAP heeft een veiligheidsbeoordelingssysteem met vijf sterren gecreëerd om consumenten te helpen op eenvoudige manier voertuigen te vergelijken, zodat ze gemakkelijker kunnen zien wat de meest veilige keuze is voor hun behoefte. De Euro NCAP heeft de Mazda CX-60 getest op verschillende gebieden, namelijk: het beschermingsniveau van kinderen en volwassenen, maar ook op de bescherming van kwetsbare weggebruikers.

Image
2021_CX-60_DIESEL_GER_LHD_C152_EXT_FQ_White_Diesel_resized

Beschermingsniveau van de CX-60 voor kinderen

Voor aanrijdingen van opzij en frontale aanrijdingen heeft de Mazda CX-60, voor kinderen van zes en tien jaar, het hoogst haalbare aantal punten gekregen. Daarnaast heeft de Mazda CX-60 het hoogst haalbare puntenaantal gekregen voor de plaatsing van kinderzitjes. Al met al heeft de CX-60 een gemiddelde score van 91% gekregen op het gebied van het beschermingsniveau voor kinderen.

Image
De Mazda CX-60

Beschermingsniveau van de CX-60 voor volwassenen

De Mazda CX-60 heeft op het gebied van het beschermingsniveau voor volwassenen een score van 80% toebedeeld gekregen. Zowel bij frontale botsingen als bij aanrijdingen van opzij waren de kritieke lichaamsdelen in een goede staat gebleven. Dit zorgde voor een maximale score in dit onderdeel van de beoordeling.

Image
De Mazda CX-60

Mazda CX-60' score voor kwetsbare weggebruikers

Op het gebied van de kwetsbare weggebruikers, heeft de Mazda CX-60 een score van 89% gekregen, waarbij de uitstekende prestaties van het autonome noodstopsysteem zorgden voor het maximale resultaat.

Image
Mazda CX-5

Andere Mazda modellen met vijf sterren van de Euro NCAP

Naast de Mazda CX-60 hebben een aantal andere modellen van Mazda de vijf sterren waardering gekregen voor de test van de Euro NCAP, namelijk: de MX-30 (2020), Mazda3 (2019), CX-30 (2019), Mazda6 (2018) en CX-5 (2018).

Image
De achterkant

Mazda haar veilige technieken

De Mazda CX-60 beschikt over nieuwe technologieën, zoals SBS-R voetgangersdetectie, BSM Vehicle Exit Warning en Turn Across Traffic Assist. Deze technologieën zorgen zowel voor de veiligheid van bestuurders als voor voetgangers. Daarnaast heeft de Mazda' Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture, die voor veel verbeteringen heeft gezorgd voor een uitstekende rijdynamiek, een bijdrage geleverd aan de vijf sterren waardering van de Euro NCAP. Ook de i-Activsense veiligheidstechnologieën hebben bijgedragen aan de vijf sterren waardering.

Andere interessante blogs

Bent u goed op de hoogte van de vijf sterren waardering van de Mazda CX-60? Dan is het misschien interessant om de volgende artikelen te lezen: Mazda' Japanse benamingen, de Mazda modellen op een rij, tips die u kunt gebruiken om alles uit uw Mazda-hybride te halen, oplaadstations voor uw Mazda (MX-30) en Skyactiv X.