Image
Mazda CX-30 Mild Hybrid

Mazda CX-30 M Hybrid

Ontdek het comfort van de Mazda CX-30

De Mazda CX-30 is een buitengewone samensmelting van stijl, prestaties en innovatie. De Mazda CX-30 is niet alleen standaard rijk uitgerust, maar ook nog eens bekendstaat om de innoverende technologieën. In dit artikel duiken we dieper in op de uitrusting van de Mazda CX-30 en verkennen we hoe de integratie van de Mild Hybrid technologie de rijervaring transformeert. Lees dus snel door voor alle details!

Image
Mazda CX-30 Mild Hybrid

Mild Hybrid

Het belangrijkste kenmerk van de Mild Hybrid technologie is dat de elektromotor de verbrandingsmotor wel (tijdelijk) kan ondersteunen, maar dat hij niet in zijn eentje de complete auto kan aandrijven.  

Hoe functioneert eigenlijk het mechanisme van een mild-hybridesysteem? Om dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen, beginnen we met de structuur van een standaard voorwielaandrijver. Tussen de voorwielen bevindt zich de verbrandingsmotor, een versnellingsbak en een differentieel, dat uiteindelijk de aandrijving van de wielen verzorgt. De plaats waar doorgaans de dynamo zich bevindt, huisvest nu de elektromotor, die een cruciale rol speelt als startmotor. Echter, zijn functie gaat verder: bij het afremmen of uitrollen van de auto werkt de elektromotor omgekeerd als een dynamo. Om deze reden wordt het ook wel een startgenerator genoemd.

De startgenerator, verbonden met de verbrandingsmotor door middel van poelies en een riem, heeft het vermogen om de verbrandingsmotor te activeren. In bepaalde gevallen is de startgenerator geïntegreerd in het vliegwiel.

Image
Mazda CX-30 Motorisering

Verschillende motoriseringen op de Mazda CX-30

De Mazda CX-30 biedt een keuze uit drie diverse motoropties, elk standaard voorzien van Mazda's M Hybrid-technologie. Zo kun je kiezen voor de e-Skyactiv G motor met vermogens van 122PK en 150PK. Naast deze mogelijkheden is er ook de optie voor de revolutionaire e-Skyactiv X motor. Deze baanbrekende benzinemotor met compressieontsteking is de allereerste in serie geproduceerde motor van zijn soort. Dit levert uitmuntende prestaties op bij een opmerkelijk laag brandstofverbruik en minimale emissie-uitstoot.

Lees hier meer over s-Skyactiv X

Uitvoeringen van de Mazda CX-30 Mild Hybrid

De Mazda CX-30 is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen, welke allemaal verschillende opties en pakketten bieden.

Image
Mazda CX-30 Prime-Line

Mazda CX-30 Prime-Line

Ten eerste hebben we de Prime-Line, die beschouwd kan worden als de basisuitvoering van de Mazda CX-30. Desondanks is deze uitvoering standaard al zeer compleet uitgerust. Het exterieur is voorzien van een reeks kenmerken, waaronder 16-inch lichtmetalen velgen, LED koplampen met koplampsproeiers, LED-verlichting aan de achterzijde, chroomaccenten op de grille en raamomlijsting, een dubbel uitlaatsysteem, en elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels in carrosseriekleur.

In het interieur van de auto vind je een donkergrijze stoffen bekleding, vergezeld door een grijze hemelbekleding. De zilveren details brengen een vleugje luxe naar voren. Zowel het stuurwiel als de versnellingspook zijn met leer bekleed. Het stuurwiel biedt bediening voor spraakbesturing, muziek, telefonie en cruise control. Bovendien beschikt de auto over Active Driving Display (ADD): een head-up display dat de belangrijkste rij-informatie projecteert.

De veiligheid van de Mazda CX-30 is een samensmelting van geavanceerde systemen die zorgen voor gemoedsrust. Terwijl de achteruitrijcamera vakkundig bijdraagt aan moeiteloos inparkeren, biedt de Hill Hold Assist gemoedsrust op steile hellingen, waardoor een soepele start gegarandeerd is. Deze auto is doordrenkt met een arsenaal aan veiligheidstechnologieën, waaronder remhulp-, tractie- en stabiliteitssystemen, die naadloos samenwerken om grip te behouden en de controle te handhaven, zelfs in uitdagende rijomstandigheden. Het alarmsysteem biedt een extra laag beveiliging, terwijl het Advanced Smart City Brake Support (SCBS), Blind Spot Monitoring (BSM) en Traffic Sign Recognition (TSR) constant waken over potentieel gevaar, waardoor risico's tot een minimum worden beperkt. De toevoeging van Driver Attention Alert en Lane Keep Assist versterkt de aandacht van de bestuurder en zorgt voor een gevoel van geruststelling tijdens lange ritten. Bovendien maken de parkeersensoren aan de achterzijde manoeuvreren in krappe ruimtes een fluitje van een cent.

Terwijl je onderweg bent met de Mazda CX-30, wordt elke rit een naadloze ervaring dankzij het geavanceerde multimedia-aanbod. De smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto tilt connectiviteit naar een hoger niveau, waardoor je moeiteloos je favoriete apps kunt gebruiken, berichten kunt verzenden en muziek kunt afspelen, allemaal rechtstreeks vanaf het intuïtieve infotainmentscherm. Met een krachtig geluidssysteem bestaande uit zes speakers, geniet je van een meeslepende audiokwaliteit die elke rit tot leven brengt. Het geïntegreerde navigatiesysteem wijst je feilloos de weg, terwijl de Mazda Connected Services een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan jouw rijervaring, waardoor je verbonden blijft met je auto, zelfs als je niet in de buurt bent. Dit geavanceerde multimedia-aanbod van de Mazda CX-30 is ontworpen om jouw rijbeleving te verbeteren, waarbij connectiviteit en gemak hand in hand gaan.

De Mazda CX-30 Prime-Line is beschikbaar vanaf €33.890.

Image
Mazda CX-30 Exclusive-Line

Mazda CX-30 Exclusive-Line

De Mazda CX-30 Exclusive-Line tilt de al uitgebreide Prime-Line naar een nog hoger niveau door extra toevoegingen die elke rit verder verrijken. Met een volledige uitrusting die overeenkomt met die van de Prime-Line, biedt de Exclusive-Line nog meer luxe en functionaliteit. De aanvullingen zijn opvallend: 18-inch lichtmetalen velgen in Silver die het exterieur een onderscheidende uitstraling geven, terwijl de toevoeging van parkeersensoren aan de voorzijde een vleugje gemak en veiligheid biedt. Binnenin zorgen de automatisch dimmende binnenspiegel en de weldaad van stoelverwarming voor een extra laag comfort en luxe. Het praktische aspect wordt benadrukt door de regensensor, de handige Qi draadloze oplader en het gemak van Smart Keyless Entry. En niet te vergeten, een verbeterde geluidsbeleving met 8 speakers, waardoor elke audiobeleving tot leven komt in deze verfijnde uitvoering.

De Exclusive-Line is te combineren met vijf verschillende pakketten: Design Pack (€1.350), Driver Assistance & Sound Pack (€1.700) en het Black Comfort Pack (€2.100). Daarnaast is ook het White Comfort Pack (€2.100) beschikbaar op de Mazda CX-30. Echter is deze alleen leverbaar met de motor e-Skyactiv X en in combinatie met het Design Pack. Ook kan de CX-30 Exclusive-Line geleverd worden met het Sunroof Pack (€1.000). Dit alleen in combinatie met het Black/White Comfort Pack en met de  e-Skyactiv X motor.

De Mazda CX-30 Exclusive-Line is beschikbaar vanaf €36.390.

Image
Mazda CX-30 Homura

Mazda CX-30 Homura

De Mazda CX-30 Homura-uitvoering voegt enkele aantrekkelijke features toe aan de Prime-Line, waardoor deze een opvallend eigen karakter krijgt. Kenmerkend voor de Homura zijn de 18-inch lichtmetalen velgen in Black, die het exterieur een dynamische uitstraling geven. De zwarte accenten, zoals de buitenspiegelkappen, B-stijl en C-stijl, en grille, benadrukken de stoere look van deze uitvoering. Het privacy glass op de zijruiten achter en achterruit biedt niet alleen een gevoel van privacy, maar voegt ook functionaliteit toe. Bovendien is deze uitvoering uitgerust met parkeersensoren, wat zorgt voor extra gemak en veiligheid tijdens het parkeren.

De Mazda CX-30 Homura is te verkrijgen voor €36.890.

Image
Mazda CX-30 Nagisa-uitvoering

Mazda CX-30 Nagisa

De Mazda CX-30 Nagisa-uitvoering bouwt voort op de Homura en voegt een reeks aantrekkelijke extra's toe die het tot een opvallende keuze maken. Deze versie biedt niet alleen meer, maar ook unieke features. De automatisch dimmende binnenspiegel en de handige kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden vergroten het gemak en de veiligheid. Het design wordt verder verfraaid door de grille met designaccenten in Black Gloss, terwijl het interieur een opvallende upgrade krijgt met terracotta kunstlederen bekleding, zwart kunstsuède zittingen en stijlvolle terracotta-kleurige stiksels. Daarnaast biedt de Nagisa-uitvoering een geheugenfunctie voor het head-up display en een indrukwekkend Bose premium-audiosysteem met maar liefst 12 speakers voor een meeslepende geluidsbeleving, elk afgewerkt met Gloss Black-details.

De Mazda CX-30 Nagisa is te verkrijgen voor €38.190.