Image
Het opladen van uw Mazda

Multi-Solution Approach van Mazda

Elektrificatie dankzij Mazda haar 'Multi-Solution Approach'

Binnen de auto-industrie is het terugdringen van de CO2-uitstoot, door middel van verschillende elektrische oplossingen, een hot topic. Dit geldt uiteraard ook voor Mazda. Dankzij Mazda haar Multi-Solution Approach, kunnen klanten zelf kiezen uit verschillende vormen van aandrijving. Dit heeft Mazda in het leven geroepen vanwege de sterk uiteenlopende behoeften van de automobilisten.

Tegenwoordig kunnen er op verschillende manieren brandstof bespaard en milieuvriendelijk gereden worden. Zo rijdt een 100% elektrische Mazda volledig en alleen op elektriciteit en wordt er geen CO2-uitstoot geproduceerd. Een volledig elektrische Mazda is de Mazda MX-30. Een Plug-in Hybride rijdt ook gedeeltelijk elektrisch, maar rijdt daarnaast ook nog met brandstof. Hierdoor kunnen er langere afstanden gereden worden. Een Plug-in Hybride model van Mazda is de Mazda CX-60, maar ook de nieuwe Mazda MX-30 R-EV. Wanneer opladen niet tot uw mogelijkheden behoort, is er ook nog een hybride of een mild hybride waar u uit kunt kiezen. Hieruit kan de conclusie gemaakt worden dat Mazda voor iedere wens, een oplossing heeft!

Image
MazdaMX-30_3

De volledig elektrische Mazda

Een elektrische Mazda is de beste keuze op het gebied van milieubewust rijden en de stroomkosten per kilometer. De volledig elektrische Mazda MX-30 produceert geen CO2-uitstoot gedurende uw ritten. Daarbij komt kijken dat elektrisch rijden wordt aangemoedigd door allerlei belastingvoordelen.

Verder zijn de onderhoudskosten van een elektrische Mazda ook lager en is de Mazda MX-30 voordeliger in gebruik dan een benzineauto van vergelijkbare grootte (ondanks de oplopende energietarieven). Wanneer er gekeken wordt naar het comfort, rijdt een volledig elektrische auto geheel trillingvrij en maakt deze nauwelijks geluid.

Een elektrische auto is niet in vijf minuten vol te laden. Dit betekent dat het iets meer tijd en moeite kost om een langere rit te maken. Verder zult u gedurende langere ritten tussentijds even moeten stoppen om de auto op te laden. Dankzij de snellaadfunctie is het mogelijk om de batterij binnen 30 minuten met 80% op te laden.

Image
Mazda MX-30 R-Ev

De Plug-in Hybride optie van Mazda

Met een Plug-in Hybride model van Mazda, bijvoorbeeld de Mazda CX-60 en de nieuwe Mazda MX-30 R-EV, kunt u gedeeltelijk volledig elektrisch rijden. Mocht de batterij leeg zijn, dan zult u verder op de benzinemotor rijden. Dit houdt in dat u dus een grotere actieradius heeft.

Image
Mazda 2 Hybrid

Mazda haar Hybride technologie

Een hybride auto is voorzien van een verbrandingsmotor die naadloos samenwerkt met een elektromotor. Een hybridemodel is aanzienlijk zuiniger dan een vergelijkbare auto zonder hybridetechniek. Dit komt omdat de verbrandingsmotor wordt ondersteund en bij lage snelheden helemaal niet hoeft mee te werken. Een groot voordeel van de hybridemodellen is dat ze niet opgeladen hoeven te worden. Dit wordt namelijk door de Mazda zelf gedaan, tijdens het rijden.

Wanneer de batterij voldoende is opgeladen, rijdt een hybridemodel (bijvoorbeeld de Mazda2 Hybrid) vanuit stilstand tot een snelheid van 40 à 50 km/u volledig elektrisch. Wanneer u boven deze snelheden rijdt, schakelt de benzinemotor bij. Echter wordt de benzinemotor tot snelheden boven 100 km/u ondersteund door de elektromotor.

Image
Mazda CX-30 Schoon

Mild Hybrid

Zoals hiervoor is besproken functioneert een hybride Mazda het best met lage snelheden, bijvoorbeeld in de stad. Wanneer u veel kilometers maakt over de snelweg, dan is een auto die vooral op hogere snelheden efficiënt functioneert, uiteraard geschikter. Bij Mazda haar Mild Hybrid technologie krijgt de verbrandingsmotor ondersteuning van een compacte elektromotor die zowel de startmotor als de dynamo vervangt.

Net als bij Mazda haar hybridemodellen, wordt er energie teruggewonnen tijdens het remmen. Deze energie wordt opgeslagen in een compacte batterij. Met deze energie wordt niet alleen de elektromotor gevoed, maar ook andere zware stoomgebruikers in de auto. Verder ondervindt de verbrandingsmotor geen weerstand van de dynamo, waardoor er nog meer brandstof wordt bespaard. Een Mazda met de Mild Hybrid technologie is veel lichter dan bijvoorbeeld een Plug-in hybride, wat ook weer meer voordelen oplevert. De Mild Hybrid techniek is te vinden in de Mazda3, Mazda CX-30 en de Mazda CX-5.