Image
REV

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

De nieuwe Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

De nieuwe Mazda MX-30 R-EV is een unieke Plug-in hybride van Mazda, waarbij de focus ligt op het elektrische rijden. De MX-30 R-EV beschikt over de juiste elektrische range voor de dagelijkse autoritten. Dit heeft Mazda gecombineerd met een stille en compacte motor voor de wat langere afstanden, wat heeft gezorgd voor een revolutie binnen het hybride rijden. De nieuwe Mazda MX-30 R-EV is te verkrijgen vanaf een prijs van €36.990.

Image
MAZDA MX-30 R-EV

Maak kennis met de ongekende elektrische mogelijkheden

De meeste dagelijkse ritten die u zult rijden met de Mazda MX-30 R-EV, zullen elektrisch van aard zijn. Dit wordt bereikt dankzij een batterij die zorgt voor een actieradius tot maar liefst 85 km. Daarnaast biedt de MX-30 R-EV de mogelijkheid tot snelladen en 3-fase laden, waardoor u snel weer de weg op kunt.

Net als bij een 100% elektrisch aangedreven auto, worden de wielen van de Mazda MX-30 R EV aangedreven door een elektromotor. Verder wordt dit model aangedreven door een rotatiemotor. Dit is een knap staaltje techniek van Mazda’s engineers. De beschikbare rotatiemotor is compacter, lichter en maakt een stuk minder geluid. Daarnaast zorgt de rotatiemotor voor minimale trillingen. Dit komt omdat de rotatiemotor, als generator, de batterij kan voorzien van energie.

Image
Mazda MX-30 R-Ev

Technische specificaties van de Mazda MX-30 R-EV

De Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV beschikt over een elektromotor met een systeemvermogen van 170 pk en 260 Nm. Deze is dus sterker dan de reguliere MX-30, welke beschikt over 145 pk. Binnen 9,1 seconden wordt er een snelheid van 100 km/u gerealiseerd. Dit maakt de nieuwe MX-30 R-EV net iets sneller dan reguliere elektrische MX-30. De topsnelheid van de nieuwe MX-30 R-EV is begrensd op 140 km/u. Dankzij de aanwezige V2L-technologie kunnen elektrische apparaten, binnenin de auto, gemakkelijk worden opgeladen. Verder beschikt de nieuwe Mazda MX-30 R-EV over een 50 liter tank, waardoor een totale actieradius van maar liefst 600 km kan worden bereikt.

Image
Edition R

Ontdek de Mazda MX-30 R-EV Edition R

Mazda lanceert direct ook een speciale uitvoering van de Mazda MX-30 R-EV. Door middel van de Mazda MX-30 R-EV Edition R, maakt Mazda een eerbetoon aan de terugkeer van de rotatiemotor. De rotatiemotor staat voor de volhoudende aanpak van Mazda en heeft een bijzondere plek in de geschiedenis van Mazda gekregen. Mazda was namelijk de eerste autoproducent ter wereld die de rotatiemotor tot een succes wist te maken. Naast de revolutionaire techniek, is de Mazda MX-30 R-EV Edition R ook stijlvol afgewerkt. Hierbij kan er gedacht worden aan oranje interieuraccenten, een unieke sleutel, maar ook hoofdsteunen met een reliëfafdruk van het Edition R logo,

Andere interessante blogs

Bent u, na het lezen van dit artikel, goed op de hoogte van de nieuwe Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV? Dan is het misschien interessant om de volgende artikelen goed door te nemen: Mazda CX-60: vijf sterren bij de Euro NCAP, een Mild Hybride van Mazda, op vakantie met uw Mazda, oplaadstations voor uw Mazda, Skyactiv X en/of private lease van Mazda.