Image
Mazda2

Ontdek de Mazda2 (2024)

De uitvoeringen en specificaties van de nieuwe Mazda2

Bij de introductie van de nieuwe Mazda2 zijn er vier verschillende uitvoeringen gepresenteerd: Centre-Line, Exclusive-Line, Homura en Homura Aka. Elke uitvoering biedt diverse opties en mogelijkheden. Wat interessant is, is dat elke Mazda2 standaard al rijkelijk is uitgerust. In dit blog zullen we uitvoerig de verschillende varianten toelichten.

De Mazda2 vertegenwoordigt een perfecte mix van stijl en wendbaarheid, waardoor het de ultieme stadsauto is. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en responsieve handling is de Mazda2 de ideale metgezel voor avonturen in de stad. Kies tussen handmatig schakelen voor een snelle acceleratie of ga voor het gemak van de automatische variant. Met een focus op efficiëntie, brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid biedt de Mazda2 zowel stijl als functionaliteit.

Of je nu door smalle straatjes manoeuvreert of ontspannen snelwegritten maakt, de Mazda2 biedt een veelzijdige en comfortabele rijervaring. Met aandacht voor detail en vakmanschap is de Mazda2 een betrouwbare keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een levendige en elegante auto die perfect past bij hun levensstijl.

 

 

Image
De Mazda2 is standaard rijk uitgerust

Mazda2 Centre-Line

De Mazda2 Centre-Line uitvoering is het instapmodel. Het valt op door zijn 15-inch stalen velgen en interieur met zwarte stoffen bekleding. Zowel de dakspoiler als de portiergrepen hebben dezelfde carrosseriekleur als de auto, en de grille heeft een opvallend geel accent. Het interieur van de Centre-Line uitvoering straalt luxe uit dankzij het lederen stuurwiel, de handremgreep en de versnellingspookknop. Deze hoogwaardige details dragen bij aan de verfijnde uitstraling van het interieur. Daarnaast is het stuurwiel uitgerust met bedieningselementen voor muziek, cruise control, snelheidsbegrenzer en Bluetooth. Om de veiligheid te waarborgen, beschikt deze uitvoering over Hill Hold Assist en noodstopsignalering. Bovendien zorgt G-Vectoring Control Plus voor maximale grip in bochten. Met Apple CarPlay en Android Auto kunt u uw telefoon bedienen via het centrale scherm van de Mazda, waardoor u naadloos verbonden blijft.

Het Convenience & Connectivity pakket is beschikbaar voor de Mazda2 Centre-Line uitvoering en biedt een aantal aantrekkelijke extra's. Met dit pakket krijgt u de volgende leuke toevoegingen: parkeersensoren aan de achterzijde, stoelverwarming voorin, Climate Control en Blind Spot Monitoring. Deze functies zorgen voor extra gemak en comfort tijdens het rijden. Het Convenience & Connectivity pakket kan worden aangeschaft voor een prijs van €1.500.

U kunt de Mazda2 Centre-Line rijden vanaf €22.840.

Image
Mazda2 (2023)

Mazda2 Exclusive-Line

De Exclusive-Line is een uitgebreidere uitvoering van de Mazda2, die naast alle opties van de Mazda2 Centre-Line ook nog een aantal extra opties biedt. Een kenmerk van dit model zijn de 16-inch lichtmetalen velgen in Bright Silver. Daarnaast is de Exclusive-Line uitgerust met automatisch inklapbare buitenspiegels en een automatisch dimmende binnenspiegel. De meterset, het stuurwiel en de deurhendels zijn afgewerkt in Bright Silver voor een stijlvolle uitstraling. Wat betreft veiligheidsvoorzieningen is de Exclusive-Line standaard uitgerust met Advanced Smart City Brake Support met voetgangersherkenning, waardoor de remmen automatisch worden geactiveerd in noodsituaties. Verder beschikt deze uitvoering over een dodehoekdetectiesysteem met parkeersensoren aan de achterzijde. Daarnaast ontvangt u ook rijbaanassistentie met feedback via het stuurwiel, wat bijdraagt aan een veilige en comfortabele rijervaring. Aan comfort geen gebrek, want bij deze uitvoering van de Mazda2 krijgt u: stuurwielverwarming, stoelverwarming voor, schakelflippers, achteruitrijcamera en privacy glass op zijruiten achter en achterruit.

Alleen leverbaar op de Mazda2 Exclusive-Line is het Driver Assistance pakket. Hierbij ontvangt u leuke extra’s, zoals: 360 view monitor, verkeersbordherkenning, Driver Attention Alert, enzovoort. Het Driver Assistance pakket is leverbaar voor €2.000.

U rijdt de Mazda2 Exclusive-Line al vanaf €26.840.

Image
Mazda2 met rode accenten

Mazda2 Homura

De Mazda2 Homura is uitgerust met alle opties van de Mazda2 Centre-Line, maar biedt nog een aantal andere leuke extra's. Om te beginnen zijn er 16-inch lichtmetalen velgen in het zwart te vinden onder de Mazda2 Homura. Daarnaast zijn de spiegelkappen en de grille-omlijsting ook in het zwart afgewerkt. Het rood accent in de grille-omlijsting geeft de Mazda2 Homura een extra stijlvolle uitstraling. Dit rode accent komt ook terug in het zwarte stoffen interieur en het ventilatierooster. Bovendien beschikt deze uitvoering over een dodehoekdetectiesysteem en parkeersensoren aan de achterzijde voor extra veiligheid en gemak. De aanwezigheid van rijbaanassistentie draagt bij aan de veiligheidsopties van de Mazda2 Homura. Net als op de Mazda2 Exclusive-Line, is er ook op de Homura een achteruitrijcamera, stuurwielverwarming en stoelverwarming aanwezig.

U kunt al genieten van de Mazda2 Homura vanaf een prijs van €25.840.

Image
Mazda2

Mazda2 Homura Aka

De meest uitgebreide uitvoering van de Mazda2 is de Homura Aka. Naast alle opties van de Mazda2 Homura, biedt de Homura Aka nog een aantal leuke extra's. Deze uitvoering is voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen in Black Machined en heeft een zwarte dakafwerking die zorgt voor een opvallende uitstraling. Bovendien heeft dit model een zwart stoffen interieur met lederen afwerking en rode stiksels, wat bijdraagt aan een luxueuze en sportieve sfeer. Met de aanwezige Smart Keyless Entry kunt u de portieren van uw Mazda openen zonder de sleutel te hoeven gebruiken, wat zorgt voor extra gemak en comfort.

Ook op de Homura Aka uitvoering is het Driver Assistance pakket leverbaar voor €2.000. U rijdt de meeste uitgebreide uitvoering van de Mazda2 al vanaf €27.840.

Mazda2 e-Skyactiv G 90 6MT

Verschillende motoriseringen van de Mazda2

Dit betreft de handgeschakelde variant van de Mazda2. De Mazda2 kan versnellen van 0 naar 100 km/uur in 9,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 183 km/uur wanneer handmatig geschakeld. Wat betreft het brandstofverbruik, registreert de Mazda2 een verbruik van 4,7 liter per 100 kilometer, wat gepaard gaat met een CO2-uitstoot van 107 gram per kilometer. De brandstoftank heeft een capaciteit van 44 liter.

De Mazda2 e-Skyactiv G 90 6MT beschikt over de innovatieve Mild Hybrid technologie, lees hier meer over de Mild Hybrid technologie. In termen van functionaliteit, kan de Mazda2 een maximale last van 900 kilogram trekken en ondersteunt een maximale dakbelasting van 50 kilogram.

Mazda2 Skyactiv-G 90 6AT

Verschillende motoriseringen van de Mazda 2

Dit betreft de Mazda2 met automatische transmissie. De automatische versie van de Mazda2 kan versnellen van 0 naar 100 km/uur in 12,1 seconden en bereikt een topsnelheid van 177 km/uur. Wat betreft het brandstofverbruik, registreert de Mazda2 een verbruik van 5,4 liter per 100 kilometer, wat gepaard gaat met een CO2-uitstoot van 122 gram per kilometer. Net als zijn tegenhanger met handgeschakelde transmissie, heeft ook de automatische Mazda2 een brandstoftank met een capaciteit van 44 liter.

De Mazda2 Skyactiv-G 90 6AT beschikt over een maximale trekgewicht van 900 kilogram en ondersteunt een maximale dakbelasting van 50 kilogram.

Image
3_2022_Mazda2_IPM6_GER_LHD_BRD_C05_HB_EXT_RQ

Mazda 2 kleuren

Bij de Mazda 2 heeft u een indrukwekkende keuze uit maar liefst elf verschillende kleuren. Deze kleurvariatie stelt rijders in staat om hun persoonlijke stijl en voorkeur tot uitdrukking te brengen. Of u nu kiest voor levendige en gedurfde kleuren die de aandacht trekken op de weg, of eerder neigt naar elegante en klassieke kleuren, de Mazda 2 biedt een ruime selectie om uit te kiezen. Ontdek welke kleur het beste bij jouw stijl en persoonlijkheid past en geef een unieke draai aan je rijervaring met de Mazda 2.

  • Voor Artic White betaalt u geen meerprijs;
  • Voor Snowflake White betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Ceramic White betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Platinum Quartz betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Aero Grey betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Polymetal Grey betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Airstream Blue betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Deep Crystal Blue betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Jet Black betaalt u een meerprijs van €700;
  • Voor Machine Grey betaalt u een meerprijs van €900;
  • Voor Soul Red Crystal betaalt u een meerprijs van €1.050.