Image
Mazda Private Lease Countdown

De Mazda modellen op een rij

DE RIJHULPSYSTEMEN VAN MAZDA VERBETEREN JE (ZAKELIJKE) RIJERVARING.

Als een zakelijke bestuurder is het waarschijnlijk dat je aanzienlijke afstanden aflegt. In deze situatie is het niet alleen van belang om te genieten van comfort, maar ook om te streven naar optimale veiligheid. De actieve rijhulpsystemen spelen een cruciale rol bij het waarborgen van deze veiligheid. Mazda biedt diverse geavanceerde rijhulpsystemen, ook wel bekend als ADAS-systemen. Benieuwd welke? Vergelijk de functies van een CX-5 en CX-60 terwijl we in detail uitleggen hoe deze systemen bijdragen aan het verhogen van het plezier tijdens jouw (zakelijke) autoritten.

Een betrouwbare reserve

Van de ene afspraak naar de andere, vaak urenlang onderweg; een werkdag voor een professionele chauffeur kan soms behoorlijk uitputtend zijn. Na zo'n lange dag is het van essentieel belang dat je kunt vertrouwen op veiligheidssystemen die in actie komen in het geval van een moment van onoplettendheid, als een betrouwbare ondersteuning. Mazda hecht grote waarde aan de veiligheid van zijn voertuigen. Dit geldt niet alleen voor het passieve aspect, maar met name ook voor het actieve gedeelte. Daarom integreert Mazda verschillende ADAS-systemen in al zijn modellen. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems.

ADAS

Binnen het domein van ADAS bevinden zich actieve systemen ter ondersteuning van het rijden en bevordering van veiligheid, met als doel het voorkomen van ongevallen of het minimaliseren van de impact ervan. Een actieve rijassistent, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de Mazda zich in het midden van de rijbaan bevindt, waardoor onbedoeld van rijstrook wisselen wordt voorkomen. Op kortere afstanden biedt adaptieve cruise control niet alleen comfort door de snelheid constant te houden, maar regelt ook een veilige afstand tot voorliggers. Met de file-assistent kan de Mazda automatisch wegrijden wanneer het verkeer in beweging komt, terwijl het voertuig ook zelfstandig stopt.

Waarschuwingssystemen

Eveneens opgenomen in de verzameling ADAS-systemen is een botspreventiesysteem met detectiemogelijkheden voor fietsers en voetgangers. Dit systeem stelt de auto in staat om indien noodzakelijk zelfstandig een noodstop te maken om een mogelijke botsing te voorkomen. Een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer aan de achterkant van het voertuig toont een beeld van het overstekende verkeer op het infotainmentsysteem. Voorzieningen zoals vermoeidheidsherkenning, dodehoekbewaking en een omgevingsmonitoringsysteem dragen verder bij aan het gemak voor zakelijk gebruik, en zijn te vinden op modellen zoals de Mazda CX-5 en Mazda CX-60.

Energie-absorptiezones

In het geval van een ongeluk kan je altijd rekenen op de intelligente carrosserie met diverse energie-absorberende zones die de impact opvangen en gelijkmatig verdelen over het hele voertuig, waardoor je kunt profiteren van optimale bescherming. Vanwege het uitzonderlijk hoge veiligheidsniveau van deze voertuigen, heeft de onafhankelijke testorganisatie EuroNCAP ze erkend met de hoogste veiligheidsscore van vijf sterren. De veiligheid van de inzittenden van de CX-5 werd zelfs gewaardeerd met een indrukwekkende score van 94 procent.