Image
MX-5

Ontdek de Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is dé perfecte auto voor de zomer

De wereld van sportauto’s staat bekend om zijn krachtige motoren, agressieve ontwerpen en ongelooflijke snelheden. Echter draait het soms niet alleen om brute kracht en snelheid, maar ook om puur rijplezier en verbinding met de weg. Dit is precies waar de Mazda MX-5 bekend om staat. Sinds zijn debuut heeft de MX-5 zich bewezen als een waar icoon onder de roadsters. Hierbij heeft hij een speciaal plekje bemachtigd in de harten van autoliefhebbers.

Image
Mazda MX-5

Het tijdloze ontwerp van de Mazda MX-5

Bij de eerste ontmoeting met de Mazda MX-5 zult u direct betoverd worden door het tijdloze ontwerp. Dit komt door zijn vloeiende lijnen en laaggeplaatste koplampen, waardoor de elegantie en sportiviteit ervanaf spat. De inspiratie van het ontwerp komt van de klassieke roadsters uit het verleden. Deze klassieke aspecten heeft Mazda perfect te weten combineren met moderne elementen. Het open dak geeft u het gevoel van vrijheid en avontuur. Hierbij maakt het niet uit of u kiest voor een klassieke softtop of een inklapbare hardtop.

Image
De unieke Mazda MX-5

Rijdynamiek en wendbaarheid

Waar de MX-5 echt in uitblinkt, is de uitstekende rijdynamiek en wendbaarheid. Met de constructie van een lichtgewicht en een geweldige 50/50 gewichtsverdeling, biedt de MX-5 een uitstekende balans en respons in bochten. Het nauwkeurige stuurgedrag en de strakke ophanging zorgen voor een direct verbinding met de weg. Dit is waar Mazda’s ‘Jinba Ittai’ ter sprake komt. Dit betekent dat u zich één voelt met de auto. De MX-5 geeft u hierbij het gevoel dat de wegen speciaal voor u gemaakt zijn.

Image
Mazda MX-5

Motorprestaties

De Mazda MX-5 beschikt over twee verschillende motoren: Skyactiv-G met 132PK en Skyactiv-G met 184PK. Dit is afhankelijk van het model en de generatie. Echter hebben alle MX-5 modellen één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal ontworpen om er plezier aan te beleven. Zelfs bij de wat lagere snelheden, zorgen de soepele acceleratie en de levendige respons van de motor, voor een opwindende rijervaring. U kunt de sensatie nog verder opvoeren, door met het dak open te rijden. Op deze manier hoort u het geluid van de motor.

Image
Mazda MX-5

Gemeenschap en eigenaarservaring

De Mazda MX-5 gemeenschap wordt gekenmerkt door de hechte gemeenschap van eigenaren en enthousiastelingen. Deze passie wordt over de hele wereld met elkaar gedeeld.

Huidige uitvoeringen

De Mazda MX-5 telt op het moment vijf uitvoeringen, namelijk: Prime-Line, Exclusive-Line, Kazari, Kizuna en Homura. Ontdek snel welke het beste bij u past!

Neem contact op met onze Mazda adviseur!

Wilt u de fantastische rijeigenschappen van de Mazda MX-5 zelf ervaren? Neem dan snel contact op met onze Mazda adviseur: Edwin Klijn!

Image
Edwin

Edwin Klein

Sales Adviseur