Image
Automaat CX-30

Entertainment in uw Mazda

Wat is MZD Connect?

Het eerste infotainmentsysteem van Mazda staat ook wel bekend als MZD Connect. Met MZD Connect wordt de buitenwereld naar binnen verplaatst. Door het gebruik van HMI Commander, gaat u gemakkelijk door het menu heen.

Image
Mazda CX-30 Exclusive-Line

Mazda Connect in een notendop

De moderne auto is meer dan alleen een voertuig om ons van A naar B te brengen. Het is een mobiele commandopost voor informatie, entertainment en connectiviteit geworden. Eén van de meest indrukwekkende infotainmentsystemen die de auto-industrie heeft voortgebracht, is Mazda Connect. In deze blog nemen we een diepgaande duik in Mazda's innovatieve infotainmentsysteem en ontdekken we hoe het de rijervaring naar een geheel nieuw niveau tilt.

Mazda Connect is het geavanceerde infotainmentsysteem dat te vinden is in Mazda-voertuigen. Het combineert informatie, entertainment en connectiviteit in een intuïtief en gemakkelijk te gebruiken pakket. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Mazda Connect:

  • Touchscreen-Interface: Het hart van Mazda Connect is het touchscreen in het midden van het dashboard. Dit scherm dient als de centrale hub voor alle systeemfuncties en is ontworpen om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor zowel de bestuurder als de passagiers.
  • Navigatie: Mazda Connect omvat een geavanceerd navigatiesysteem met realtime verkeersinformatie en gedetailleerde kaarten. Het biedt turn-by-turn aanwijzingen om je veilig naar je bestemming te leiden.
  • Media- en Audioweergave: Met Mazda Connect kun je genieten van je favoriete muziek via verschillende bronnen, zoals Bluetooth-verbinding met je smartphone, USB-poorten voor het aansluiten van externe apparaten en radiozenders. De geluidskwaliteit is ook opmerkelijk, wat bijdraagt aan een meeslepende audio-ervaring.
  • Telefonie en Stemherkenning:** Het systeem maakt handsfree bellen mogelijk via Bluetooth, waardoor je telefoongesprekken kunt voeren zonder je handen van het stuur te halen. Bovendien ondersteunt Mazda Connect stemherkenning, waardoor je gesproken opdrachten kunt gebruiken voor verschillende functies, zoals het bellen van contacten of het zoeken naar bestemmingen.
  • Connectiviteit met Smartphones: Mazda Connect kan worden gekoppeld aan je smartphone, waardoor je toegang hebt tot functies zoals SMS-berichten, contacten en app-integratie (bijv. Apple CarPlay of Android Auto, afhankelijk van beschikbaarheid).
  • Software-updates: Mazda biedt regelmatig software-updates om de prestaties te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Deze updates kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd om je Mazda Connect-systeem up-to-date te houden.
Image
After_Sales_kwartaalcampagne_Q2_2022

Entertainment in uw Mazda

Onderweg genieten van uw favoriete artiest of uw favoriete podcast? Dit maakt Mazda mogelijk door middel van de entertainment functie van MZD Connect. U kunt uw smartphone eenvoudig koppelen met behulp van Bluetooth. Daarnaast is het ook mogelijk om liedjes af te spelen met de USB modus of via de AUX ingang.

Image
DSC0076

Navigeren met MZD Connect

Met behulp van de navigatie van MZD Connect, kunt u zich gemakkelijk verplaatsen van A naar B. Goed nieuws is dat u de eerste drie jaar voorzien bent van gratis kaartupdates. Na deze drie jaar, kunt u voor een scherpe prijs, deze updates laten uitvoeren bij ons. Dit kunt u bijvoorbeeld combineren met u jaarlijkse onderhoud.

Image
MAZ Kwartaalcampagne Q3-2021

HMI Commander

Belangrijk is dat u zich verbonden voelt met uw Mazda, zodat u optimaal kunt genieten van een unieke rijervaring. Op het instrumentenpaneel bevinden de meters en displays zich in je blikveld. Op deze manier wordt u zo min mogelijk afgeleid. Om uw pols en onderarm zo min mogelijk te belasten, zit de middenconsole en de knop van de HMI Commander precies op de goede plaats.

Image
MazdaMX-30_2

De status van uw Mazda

Via MZD Connect kunt u eenvoudig en snel de status van uw voertuig nakijken. Het is mogelijk om te zien hoeveel kilometer u nog kunt rijden, totdat uw Mazda aan onderhoud toe is. Daarbij kunt u zien wat er aan de hand is wanneer er een lampje gaat branden. Zaken als brandstofverbruik zijn ook eenvoudig terug te vinden.

Welke Mazda heeft MZD Connect?

Alle 6e generatie modellen (Mazda CX-5 tot modeljaar 2022, Mazda2, Mazda3, Mazda CX-3, Mazda MX-5 en Mazda6) zijn voorzien van het infotainmentsysteem van Mazda.

Bent u woonachtig in de regio van Amsterdam, Zaandam (Zaanstad), Haarlem, Amstelveen, Uithoorn of Hilversum? Dan komen wij graag bij u langs, zodat u een proefrit aan huis kunt maken!