Image
Nieuwe Mazda2 (2023)

Nieuwe Mazda2

Vernieuwde Mazda2: modeljaar 2023

Mazda heeft de Mazda2 aangepast voor het modeljaar 2023. De vernieuwde Mazda2 is voorzien van onder andere twee nieuwe carrosseriekleuren, een vernieuwd interieur- en exterieurdesign en twee nieuwe special edition-modellen. De handgeschakelde Mazda2 e-Skyactiv G met 90pk is voorzien van de intelligente mild-hybrid technologie. Het mild-hybrid systeem van Mazda heeft een generator ter beschikking, die de energie die bij het remmen vrijkomt, opslaat in een litium-ion batterij. Het mild-hybrid systeem van Mazda zorgt voor verbeterde rijeigenschappen en tot 10% minder brandstofverbruik. De verwachting is dat de vernieuwde Mazda2 begin juni 2023 bij ons in de showroom staat.

Image
Nieuwe frontstyling Mazda2

Een vernieuwd design voor de Mazda2

De vernieuwde Mazda kent twee nieuwe carrosseriekleuren, namelijk: Aero Grey en Air Stream Blue. Hierdoor komt het aantal beschikbare kleuren op een totaal aantal van elf. Daarbij heeft Mazda een nieuwe frontstyling toegevoegd met een aangepast design voor de voorbumper en grille. De nieuwe uitrustingsniveaus Centre-Line en Exclusive-Line beschikken over een hoogwaardige, harmonieuze interieuromgeving. Het instrumentenpaneel, de portierpanelen en vernieuwde bekleding en een breed scala aan nieuwe standaard voorzieningen, zorgen ervoor dat de afwerking van het interieur naar een hoger level getild is. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat u zich nog meer op u gemak voelt in de nieuwe Mazda2.

Image
Homura en Homura Aka

Twee speciale modellen: Homura en Homura Aka

Mazda heeft twee special edition-modellen toegevoegd aan de nieuwe Mazda2: de Homura en Homura Aka. Deze twee speciale uitvoeringen zorgen ervoor dat het Mazda2-gamma een sportieve uitstraling krijgt. De Homura en Homura Aka beschikken over een specifiek ontworpen grille met lichtmetalen velgen. Daarbij zijn deze uitvoeringen voorzien van unieke kleurenschema’s voor interieur en exterieur en een uitgebreide, modelspecifieke standaarduitrusting. De Homura en Homura Aka uitvoeringen zijn voorzien van: zwart gaas in de grille, 16-inch lichtmetalen velgen, rode accenten vóór en achter, rode stoelstiksels, donkerrode ringen rond de ventilatieroosters, zwarte spiegelkappen, enzovoort.

Image
Achterkant nieuwe Mazda2

Kiezen uit twee Skyactiv-G 1.5 liter benzinemotoren

De vernieuwde Mazda2 is in Nederland te verkrijgen met de keuze uit twee Skyactiv-G 1.5 liter benzinemotoren:

  • Een 90 pk-uitvoering met een 6-traps automaat;
  • Een handgeschakelde 90 pk-uitvoering met Mazda’s M Hybrid Systeem.

 

De populaire hatchback uit het B-segment is voorzien van een groen A-energielabel (handgeschakeld variant). Dit komt door een gecombineerd verbruik van 4,7l per 100km en een CO2-uitstoot van 107 g/km.

Image
Interieur nieuwe Mazda2

Uitgerust met reeks veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Mazda2 is standaard uitgerust met een aantal veiligheidsvoorzieningen, zoals: LED-koplampen en Advanced Smart City Brake Support met voetgangersdetectie. Daarbij heeft de vernieuwde Mazda2 standaard vanaf de Exclusive-Line: Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition en een 360 graden-zichtmonitor met parkeersensoren aan de voorzijde.