Image
Ontdek de Mazda historie hier!

Ontdek de rijke historie van Mazda!

De opwindende reis van Mazda, vol vernuft, rijplezier en oogstrelend design, ontvouwt zich als een boeiend verhaal dat teruggaat naar zijn bescheiden begin en uitgroeit tot een gevierd wereldwijd automerk. Ontdek in dit blog de historie van Mazda!

Image
Koyo Cork Koygo

De oorsprong: Toyo Kogyo

Het begon allemaal in 1920 met de oprichting van Toyo Cork Kogyo Co., Ltd. in Hiroshima, Japan. In de beginjaren legde het bedrijf zich toe op de productie van machinerie en werktuigmachines. Het was echter pas na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren '30 en '40, dat Toyo Kogyo zijn blik richtte op de productie van voertuigen, waaronder driewielige vrachtwagens en motorfietsen.

Image
Mazda' eerste personenauto

De Geboorte van de Naam Mazda

Een beslissend moment in de geschiedenis van Mazda kwam in de vroege jaren '60, toen het bedrijf de gedurfde stap zette om auto's te gaan produceren onder de naam "Mazda". De naam, ontleend aan Ahura Mazda, de god van verlichting en wijsheid in het Zoroastrisme, symboliseerde Mazda's streven om positieve veranderingen in de autowereld teweeg te brengen.

Image
Mazda Cosmo

De opkomst van de Wankelmotor

Een van de meest opmerkelijke mijlpalen in de Mazda-geschiedenis was de ontwikkeling en introductie van de wankelmotor, ook wel bekend als de rotatiemotor. In 1967 betrad Mazda het toneel met de Cosmo Sport 110S, 's werelds eerste productieauto met een wankelmotor. Deze technologische doorbraak, met zijn soepele vermogensafgifte en compacte ontwerp, legde het fundament voor Mazda's reputatie als een innovator.

Image
Mazda historie afbeelding

Groei en uitbreiding

Gedurende de daaropvolgende decennia breidde Mazda gestaag uit en bracht een reeks iconische modellen op de markt, zoals de Mazda RX-7, Mazda MX-5 Miata en de Mazda 323. Tegelijkertijd bleef het merk vooroplopen op het gebied van brandstofefficiëntie en veiligheidstechnologieën.

Image
Mazda

Kodo Designfilosofie en SKYACTIV-Innovatie

In de 21e eeuw kwam Mazda tot volle bloei als trendsetter in design en technologie. De introductie van de Kodo designfilosofie, wat "ziel van beweging" betekent, gaf Mazda-modellen een onderscheidende, dynamische uitstraling. Daarnaast ontwikkelde Mazda de baanbrekende SKYACTIV-technologie om de efficiëntie van motoren, transmissies, chassis en carrosserieën te optimaliseren.

Image
MX-30_Gallery-Cropped-Images01

Een Toekomst van Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan hoog op Mazda's agenda. Het merk heeft geëxperimenteerd met hybride en elektrische voertuigen en heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2030 volledig elektrische auto's te lanceren en tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Mazda vandaag en morgen

In het heden blijft Mazda gedreven door zijn kernwaarden van vakmanschap, innovatie en rijplezier. Met een geschiedenis van bijna een eeuw heeft Mazda bewezen dat het voortdurende evolutie en vooruitgang omarmt, terwijl het een erfenis van buitengewone prestaties en vooruitstrevendheid voortzet.

De geschiedenis van Mazda is een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen en vooruitgang, en met elke nieuwe mijlpaal blijft het merk zijn plaats als een wereldwijd symbool van innovatie en kwaliteit bevestigen.