Image
MKBpaginaheader

Ontdek de mooiste routes van Nederland!

Ontdek de mooiste routes van Nederland

Welkom bij onze Mazda-routeblog, waar we je meenemen op een boeiende ontdekkingsreis door Nederland! Ben je op zoek naar adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en schilderachtige wegen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Van de kronkelende kustlijnen tot de weelderige groene bossen en historische steden, Nederland biedt een schat aan prachtige routes om te verkennen. In dit blog delen we onze favoriete routes en insider-tips, zodat je het beste uit je rit kunt halen en kunt genieten van alles wat Nederland te bieden heeft. Dus stap in, start je motor en laat je verrassen door de schoonheid van ons land vanuit het comfort van je Mazda!

Ontdek de charme van Zuid-Holland: Lek- en Lingeroute over 105 kilometer!

Verken het betoverende polderlandschap van Nederland tijdens deze schilderachtige route langs rivieren en historische dorpen. Geniet van de serene schoonheid terwijl je langs de kronkelende waterwegen van de Giessen en Linge rijdt. Bewonder levendige weiden, karakteristieke kerktorens en charmante boerderijen langs de weg. Begin of eindig je avontuur op de Banneweg in Gorinchem voor een perfecte start of afsluiting van deze onvergetelijke tocht. Ontdek het beste van het Nederlandse landschap met deze onmisbare route!

Verken de historische Vestingstederoute in Noord-Brabant over 160 kilometer!

Verken de historische charme van Noord-Brabant door een tour langs de vele vestingsteden te maken. Volg de schilderachtige route van de Zuiderwaterlinie, die verdeeld is in vier prachtige etappes. Ontdek pittoreske vestingstadjes en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van Nederland. Bewonder de imposante stadswallen, bastions, poorten en grachten terwijl je rijdt, of maak een korte stop om alles van dichtbij te bekijken. Stap in en ervaar het zelf!

Noord-Holland op haar best over 188 kilometer

Ontdek Noord-Holland op een unieke manier door de gebaande paden te vermijden en te kiezen voor de schilderachtige binnendoorwegen. Begin je avontuur in Monnickendam en rijd langs de rand van het historische centrum van Purmerend. Geniet van de schilderachtige route door Midden-Beemster, omringd door prachtige dijken en iconische windmolens. Ervaar het typisch Nederlandse landschap op zijn best! Volg de route langs interessante bezienswaardigheden zoals Fort Veldhuis, Kasteel Nuwendoorn en eindig je reis op voldane wijze op je eindbestemming. Ontdek de verborgen schatten van Noord-Holland en laat je verrassen!

Verken de betoverende Friese Merenroute in Friesland over een afstand van 119 kilometer!

Verken de schitterende Friese Merenroute en ontdek de betoverende schoonheid van het Friese landschap. Deze route neemt je mee door de adembenemende waterrijke omgeving van de Zuidwesthoek van Friesland. Normaal gesproken een druk bezocht gebied, maar juist nu kun je in alle rust genieten van de charmante oude stadjes langs de route. Rijd door de weelderige groene bossen en geniet van de serene rust van de Friese Meren. Ontdek dit natuurlijke paradijs en laat je verrassen door de magie van Friesland!

Ontdek de pracht van Zuid-Drenthe met deze 160 kilometer lange route!

Verwen je zintuigen met deze schilderachtige route door het prachtige Zuiden van Drenthe, ideaal voor natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. Ontdek betoverende bossen, schilderachtige kanalen en pittoreske dorpjes langs de weg. Verken de mysterieuze hunebedden die kenmerkend zijn voor deze regio en geniet van het gevarieerde Drentse landschap, gekenmerkt door uitgestrekte landbouwgebieden. Volg kronkelende klinkerweggetjes door Dwingeloo en Diever en sluit je avontuur af met een bezoek aan het imposante Kasteel van Coevorden. Stap in en laat je verrassen door de pracht van Zuid-Drenthe!

Ontdek de charme van Groningen met de Gronings Goed Route, een tocht van 145 kilometer!

Verken Groningen op een unieke manier met deze betoverende route langs historische dorpjes, unieke musea en adembenemende landschappen. Neem de tijd om te genieten van deze ontspannen rit, inclusief pitstops voor pauzes en het verkennen van fascinerende musea. Baan je weg door karakteristieke dorpjes zoals Leens, Ezinge, Warffum, Garnwerd, Eenrum en Winsum, terwijl je onderweg monumentale boerderijen en weidse vergezichten van het Groningse landschap passeert. Deze route voert je langs schilderachtige wierden, imposante dijken, idyllische sluizen en prachtige maren. Ervaar de rust en ruimte van Groningen terwijl je deze onvergetelijke tocht maakt!

Ontdek de pracht van Utrecht met de Heuvelrugroute, een adembenemende tocht van 91 kilometer!

Verken het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug met een schilderachtige autorit. Geniet van de kronkelende wegen die je door dit adembenemende stuwwalgebied leiden. Maak onderweg stops bij historische buitenplaatsen zoals Slot Zeist, Huis Doorn en Kasteel Beverweerd om de schoonheid van de omgeving te ervaren. Deze route, gelegen in het hart van Nederland, is gemakkelijk bereikbaar voor de meeste Nederlanders en biedt een onvergetelijke ervaring. Vergeet niet om even te pauzeren bij de indrukwekkende Pyramide van Austerlitz. Stap in en ontdek alle verborgen schatten van de Utrechtse Heuvelrug!

Verken het prachtige Limburg met de Mergellandroute, een betoverende rit van 110 kilometer!

Ervaar een ongekend buitenlands gevoel met de betoverende tocht door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. Ontdek dit karakteristieke stukje Nederland, doordrenkt met prachtige bouwwerken van mergel. Geniet van de diversiteit aan flora en fauna en laat je betoveren door de charmante historische dorpjes langs de route. Maak een tussenstop en geniet van de natuurlijke pracht van het Bundersbos, de Vijlenerbossen of de majestueuze Vaalserberg. Kortom, een route die absoluut de moeite waard is voor een onvergetelijk avontuur!

Verken het prachtige Gelderland met de Route door het Land van Maas en Waal, een schilderachtige tocht van 126 kilometer!

Ontdek deze opwindende route door de Betuwe, beter bekend als het Land van Maas en Waal, en laat je betoveren door pittoreske dijkdorpen en fascinerende bezienswaardigheden. Nabij Nijmegen en Tiel biedt de mogelijkheid om te genieten van de prachtige Tuinen van Appeltern. Langs de route volg je de schilderachtige kronkels van de Linge, die door een adembenemend en gevarieerd landschap loopt. Mis deze kans niet en verken deze route nog deze lente!

Verken het wonderschone Zeeland met de Strijd tegen het Water Route, een indrukwekkende tocht van 174 kilometer!

Ontdek een prachtige route door Zeeland, waar adembenemende zeegezichten je vergezellen langs de weg. Bewonder de indrukwekkende deltawerken en ontdek verschillende hoogtepunten, waaronder het authentieke Yerseke, Slot Haamstede en Slot Moermond. Laat je betoveren door het landschap van Zeeland terwijl je over schilderachtige wegen naar Zoutelande rijdt. Deze route is absoluut een aanrader voor een onvergetelijke ervaring!