Image
Apple CarPlay & Android Auto in uw Mazda

Apple CarPlay & Android Auto in uw Mazda

Naadloze Connectiviteit: Apple CarPlay en Android Auto voor uw Mazda

De auto's van vandaag worden steeds rijker uitgerust, met functies variërend van adaptieve cruise control met rijbaanassistentie tot geavanceerde infotainmentsystemen. De laatste jaren zijn er enorme stappen gezet in de ontwikkeling van infotainmentsystemen, waaronder de integratie van Apple CarPlay en Android Auto.

Apple CarPlay en Android Auto fungeren als naadloze extensies van uw iPhone of Android-telefoon en zijn beschikbaar op verschillende Mazda modellen. Met deze systemen kunt u eenvoudig en veilig toegang krijgen tot uw favoriete apps, navigatie, muziek en meer, allemaal via het infotainmentsysteem van uw auto.

Hoe Apple CarPlay/Android Auto gebruiken in uw Mazda?

Bekijk de video of lees hieronder verder!

Image
271990_Landingspag_winter_actieblok_mazdanl_900x900px

Wat zijn de voordelen van Apple CarPlay?

Het is geweldig om een geavanceerd systeem in uw auto te hebben, maar wat zijn nu precies de belangrijkste voordelen voor u?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de bevordering van de veiligheid op de weg. Met deze systemen kunt u op een slimme en veilige manier toegang krijgen tot functies zoals Google Maps, Spotify en zelfs WhatsApp. Omdat het een verlengstuk is van uw telefoon, kunt u alles bedienen via het systeem van uw auto, waardoor de verleiding om dit op uw telefoon te doen aanzienlijk afneemt. Dit zorgt ervoor dat u zich volledig op de weg kunt concentreren, wat de veiligheid ten goede komt.

Naast het bevorderen van de veiligheid biedt dit systeem ook enorm veel gemak. U heeft geen apart navigatiesysteem meer nodig, omdat u Google Maps rechtstreeks op het scherm van uw auto kunt gebruiken. Zo bent u altijd voorzien van actuele navigatie-informatie. Het updaten van kaarten op een apart navigatiesysteem behoort tot het verleden, waardoor u altijd up-to-date blijft met de veranderingen in de verkeerswegen. Bovendien kunt u moeiteloos uw favoriete muziek van Spotify of Apple Music afspelen via het scherm, zodat u altijd kunt genieten van uw favoriete nummers, waar u ook bent!

Image
Welke Mazda's hebben een hoge instap?

Hoe werkt het koppelen van Apple CarPlay en Android Auto in uw Mazda?

Het integreren van Apple Carplay & Android Auto met uw auto kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type ondersteuning in uw voertuig.

Een van de manieren is door gebruik te maken van een USB-kabel. Sluit eenvoudigweg de USB-kabel aan op uw telefoon en steek de kabel in de USB-ingang van uw auto. Hierdoor verschijnt, afhankelijk van uw telefoon, Apple Carplay of Android Auto direct op het multimedia scherm van uw auto.

Een andere handige optie is draadloze koppeling. Met draadloze koppeling hoeft u alleen uw telefoon te koppelen via Bluetooth, en vervolgens verschijnt Apple Carplay of Android Auto automatisch op het scherm van uw auto, zonder gedoe met kabels.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze Mazda Adviseur!

Bij onze Mazda Adviseur, Edwin Klijn, kunt u terecht met al uw vragen wat betreft Apple CarPlay en Android Auto! 

Image
Edwin

Edwin Klein

Sales Adviseur