Image
Mazda CX-5

Ontdek de unieke eigenschappen van de Mazda CX-5

Met de Mazda CX-5 haalt u de populairste trekauto in huis!

De baanbrekende Mazda CX-5 M Hybrid is een meesterwerk in zijn segment, waar rijplezier, esthetiek en functionaliteit samenkomen in perfecte harmonie. Onze experts hebben het unieke Mazda-DNA naadloos geïntegreerd met de vooruitstrevende mild hybrid technologie, wat resulteert in een SUV die alle verwachtingen overstijgt.

Met de Mazda CX-5 M Hybrid wordt een verbazingwekkende combinatie van efficiëntie en fenomenale rijprestaties bereikt. Het geheim schuilt in de slimme toepassing van mild hybrid technologie, die tot wel 10% besparing op brandstof biedt. De batterij van de elektromotor is zo ontworpen dat deze licht en compact is, wat het weggedrag en de motorprestaties van de auto op ongekend niveau houdt. Met een krachtige 165pk of 194pk geniet je van een onvergetelijke rijervaring en een indrukwekkend trekvermogen van minimaal 1.800kg, kenmerkend voor de legendarische Mazda CX-5.

Image
CX-5_2022 Launch_HighPlus

Mazda CX-5 Mild Hybrid technologie uitgelegd

Mild Hybrid technologie onthult een cruciaal aspect: de elektromotor biedt tijdelijke ondersteuning aan de verbrandingsmotor maar heeft niet de capaciteit om alleen de volledige aandrijving van de auto te verzorgen.

Maar hoe werkt dit complexe systeem eigenlijk? Laten we het mechanisme van een standaard voorwielaandrijver ontleden om dit helder te maken. In het hart, tussen de voorwielen, zitten de verbrandingsmotor, versnellingsbak en differentieel, die uiteindelijk de wielen aandrijven. De plek waar normaal gesproken de dynamo zit, herbergt nu de elektromotor, die niet alleen fungeert als startmotor maar een veel grotere rol speelt: bij het afremmen of uitrollen van de auto werkt de elektromotor als een omgekeerde dynamo, vaak aangeduid als startgenerator.

Deze startgenerator, verbonden met de verbrandingsmotor via poelies en een riem, heeft de capaciteit om de verbrandingsmotor op te starten. Soms is de startgenerator zelfs geïntegreerd in het vliegwiel voor specifieke situaties.

Image
Mazda

Verschillende motoriseringen op de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is enkel en alleen leverbaar met de e-Skyactiv G motor. Echter heeft u bij deze motorisering wel de keuze voor 165 PK of 194 PK. De Mazda CX-5 is standaard uitgerust met Mazda’s Mild Hybrid technologie.

Image
Mazda CX-5 in Rhodium White

Uitvoering van de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is leverbaar in zes verschillende uitvoeringen, welke allemaal verschillende opties en pakketten bieden. Hieronder zullen de verschillende uitvoeringen uitvoerig worden besproken.

Vast aanspreekpunt

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Image
Mazda_CX-5

Mazda CX-5 Centre-Line

De Mazda CX-5 Centre-Line belichaamt een perfecte balans tussen verfijning en functionaliteit. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en kenmerkende 17-inch lichtmetalen velgen trekt deze SUV onmiddellijk de aandacht, terwijl de dakspoilers en haaienvinantenne een vleugje sportiviteit toevoegen. De privacy glass zijruiten achter en achterruit bieden niet alleen privacy maar benadrukken ook het moderne design. De grille in zwart, samen met de indrukwekkende LED-dagrijverlichting, geeft de voorkant een krachtige uitstraling.

Stap binnen in een oase van comfort met het zwarte stoffen interieur en geniet van de perfecte temperatuur dankzij het geavanceerde climate control systeem. De CX-5 is niet alleen stijlvol, maar ook slim, met een reeks aan veiligheidsvoorzieningen zoals het dodehoekdetectiesysteem met Rear Cross Traffic Alert, Lane Keep Assist en remhulp-, tractie- en stabiliteitssystemen. Het geïntegreerde navigatiesysteem en het hoogwaardige multimediasysteem MZD Connect maken elke rit moeiteloos en plezierig, terwijl Cruise Control en de automatisch dimmende binnenspiegel het rijgemak verder vergroten. Met de Mazda CX-5 Centre-Line wordt elke rit een ervaring van luxe en technologische innovatie.

De Mazda CX-5 Centre-Line is te verkrijgen voor €41.140.

Bij de Mazda CX-5 Centre-Line kunt u kiezen voor het Connectivity & Convenience Pack, verkrijgbaar voor €2.000. Dit pakket biedt extra comfort en luxe aan de Centre-Line uitvoering. Met toevoegingen zoals parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, stoel- en stuurwielverwarming, en de integratie van Apple CarPlay en Android Auto, wordt uw rijervaring naar een hoger niveau getild.

Image
Mazda CX-5

Mazda CX-5 Advantage

De Mazda CX-5 Advantage-uitvoering beschikt over alle opties die de Mazda CX-5 Centre-Line heeft. Echter heeft deze uitvoering nog meer opties.

De Mazda CX-5 Advantage tilt rijervaring naar een hoger niveau met een combinatie van verfijning en geavanceerde technologie. Met zijn indrukwekkende 19-inch lichtmetalen velgen en gestroomlijnde design valt deze SUV direct op. Binnenin wordt het rijden verrijkt met het Active Driving Display (ADD) en de heldere 7-inch digitale meterset die alle belangrijke informatie binnen handbereik brengen. Met de 360 graden View Monitor en Traffic Sign Recognition blijft u alert en geïnformeerd tijdens elke rit. De Smart City Brake Support Rear (SCBS-R) en Driver Attention Alert versterken de veiligheid.

De CX-5 Advantage is doordrenkt met gemak, met functies zoals Smart Keyless Entry, het automatisch openen/sluiten van de achterklep en parkeersensoren voor en achter die manoeuvreren moeiteloos maken. Verwen uzelf met luxe details zoals stoel- en stuurwielverwarming en geniet van naadloze connectiviteit dankzij Apple CarPlay & Android Auto, samen met het handige draadloze oplaadsysteem voor smartphones. De Mazda CX-5 Advantage biedt een symbiose van luxe, veiligheid en technologische vooruitgang voor een moeiteloze en plezierige rijervaring.

De Mazda CX-5 Advantage is te verkrijgen voor €45.140,-.

Image
Mazda CX-5 Exclusive-Line

Mazda CX-5 Exclusive-Line

Ook de Mazda CX-5 Exclusive-Line beschikt over alle opties van de Mazda CX-5 Centre-Line. Echter heeft de Exclusive-Line ook extra uitrusting ten opzichte van de standaard Centre-Line uitvoering.

De Mazda CX-5 Exclusive-Line belichaamt een perfecte samensmelting van luxe, functionaliteit en geavanceerde technologieën. Met opvallende 19-inch lichtmetalen velgen in Black Metallic en verfijnde B-stijl in pianozwart straalt deze SUV een onmiskenbare elegantie uit. Het interieur is doordrenkt met luxe, met deurpanelen bovenaan afgewerkt in kunstleder en verfraaid met Brown stiksel, waardoor een ambiance van verfijning ontstaat. Maar de exclusiviteit van deze CX-5 gaat verder dan het oog kan zien. Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Smart Brake Support en Smart City Brake Support Rear verzekeren een veilige reis, terwijl Traffic Jam Assist (enkel bij automaat) de stress in druk verkeer verlicht. Het 360 View Monitor-systeem, Mazda Radar Cruise Control en parkeersensoren voor en achter bieden ultiem gemak en controle, ondersteund door de automatisch bedienbare achterklep en Smart Keyless Entry. Geniet van comfort met stoel- en stuurwielverwarming, aangevuld met een meeslepend Bose Premium audiosysteem met 10 speakers. Naadloze connectiviteit wordt geboden met het draadloos oplaadsysteem voor smartphones en de integratie van Apple CarPlay en Android Auto. De Mazda CX-5 Exclusive-Line combineert een weelde aan functies voor een ongeëvenaarde rijervaring.

De Mazda CX-5 Exclusive-Line biedt ook de optie tot integratie met het Black/White Comfort Pack, verkrijgbaar voor €2.350. Dit pakket biedt de keuze tussen een Zwart of Pure White lederen interieur en omvat een elektrisch verstelbare bestuurders- en passagiersstoel. Bovendien omvat dit pakket stoelventilatie voor de voorstoelen.

Daarnaast kan de Mazda CX-5 Exclusive-Line ook worden gecombineerd met het Sunroof Pack, beschikbaar voor €1.000. Let op, dit pakket is enkel verkrijgbaar in combinatie met het Black/White Comfort Pack.

De Mazda CX-5 Exclusive-Line is te verkrijgen voor een vanafprijs van €46.040.

Image
2021_CX-5

Mazda CX-5 Newground

De Mazda CX-5 Newground biedt dezelfde opties als de Advantage-uitvoering, en gaat verder met extra unieke kenmerken. Naast deze opties beschikt de Newground over buitenspiegelkappen in zwart, een grille met groengele accenten, voor- en achterbumper in Silver, en een zijkant sierstrip in Silver. Het interieur straalt uit met een zwart kunstlederen afwerking, aangevuld met kunstsuède zittingen voorzien van groengele stiksels en biezen. Functionaliteit ontmoet comfort met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, ruitenwisserontdooier, en een dubbelzijdige kofferbakvloer met waterafstotende eigenschappen. De Mazda CX-5 Newground onderscheidt zich met deze exclusieve toevoegingen.

De Mazda CX-5 Newground is te verkrijgen vanaf €46.140.

Image
Mazda CX-5

Mazda CX-5 Homura

De Mazda CX-5 Homura voegt aan de Exclusive-Line uitvoering extra flair toe. Hij rolt op opvallende 19-inch lichtmetalen velgen in diepe Black, terwijl de buitenspiegelkappen ook in elegant zwart schitteren. De grille springt eruit met een verleidelijk rood accent en is omlijst met een verfijnde Black Gloss afwerking, een designelement dat naadloos doorloopt naar de voor- en achterbumper en spatborden, allemaal gehuld in dezelfde glossy zwarte allure.

Stap binnen en dompel uzelf onder in luxe. Het interieur verwelkomt u met een zwart kunstlederen afwerking, met kunstsuède zittingen en gedurfde rode stiksels die de aandacht vangen. De interieurlijsten stralen in glanzend zwart, verfraaid met een vleugje rood voor extra charme. De donkere hemelbekleding voegt een vleugje mysterie en elegantie toe aan het geheel.

Maar het wordt nog beter als u ontdekt wat de Homura in petto heeft. Combineer hem met het Comfort Pack voor €1.000 extra en u wordt getrakteerd op een zwart lederen interieur met sierlijk rood stiksel. De bestuurdersstoel biedt niet alleen 8-voudige elektrische verstelling met geheugenfunctie, maar ook verstelbare lendensteun voor optimaal comfort. En laat de passagiersstoel niet achterwege - die biedt ook 6-voudige elektrische aanpassing. Voorin geniet u van verkoelende stoelventilatie, terwijl de buitenste zitplaatsen achterin kunnen genieten van de warmte van stoelverwarming.

 

Als kers op de taart is de Homura ook te combineren met het Sunroof Pack voor €1.000, maar let op, dit pakket is exclusief verkrijgbaar in combinatie met het Comfort Pack.

De Mazda CX-5 Homura is te verkrijgen voor een prijs vanaf €47.840.

Image
MX-5

Mazda CX-5 Takumi

De Mazda CX-5 Takumi is de meest luxe uitvoering van de Mazda CX-5. Ten opzichte van de Exclusive-Line kent de Takumi-uitvoering extra kenmerken.

De Mazda CX-5 Takumi belichaamt een unieke mix van verfijning en allure die uw elke rit transformeert tot een luxueuze ervaring. Opvallende 19-inch lichtmetalen velgen in Bright Silver versterken zijn uitstraling, terwijl de grille met een subtiele Black Gloss accentkleur een vleugje elegantie toevoegt. Zowel de voor- als achterbumper en spatborden zijn harmonieus in carrosseriekleur gehuld, met een breder sierstuk op de uitlaat dat zijn dynamische karakter benadrukt.

Binnenin omhult de Takumi u in luxe met een weelderig Nappa-lederen interieur in een diep donkerbruine tint, vergezeld door een donkere hemelbekleding die de sfeer van elegantie versterkt. Elk detail is doordacht ontworpen, inclusief de randloze binnenspiegel, wat het gevoel van moderniteit en stijl versterkt. Geniet van ultiem comfort met stoelventilatie voor de voorstoelen en de warmte van stoelverwarming voor de achterpassagiers, waardoor elke rit een genot wordt, ongeacht het weer.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u de luxe van de Takumi nog verder uitbreiden met het Sunroof Pack voor slechts €1.000 extra. Met dit pakket voegt u nog een extra dimensie van openheid en licht toe aan uw rijervaring, waarbij de Mazda CX-5 Takumi zijn luxueuze en geavanceerde kenmerken naar een hoger niveau tilt.

De Mazda CX-5 Takumi is te verkrijgen vanaf €49.390.

Online besteld

Bekijk de modelpagina van de Mazda CX-5!

Image
Mazda CX-5 accessoires

Mazda CX-5 accessoires

Er zijn diverse accessoires mogelijk op de Mazda CX-5. Bekijk ze hieronder:

Exterieur Styling:

  • Wielslotenset: de wielsloten beschermen de velgen van de Mazda CX-5 tegen diefstal. De wielsloten worden geleverd in een set van vier stuks en zijn inclusief sleutel.
  • Ventieldoppenset: bij de keuze voor officiële Mazda ventieldoppen ontvangt u een set luxe ventieldoppen voorzien van het Mazda logo.
  • Aero pakket: met het Aero pakket op de CX-5 wordt er een sportieve uitstraling gecreëerd. Met dit pakket zijn de voor- en achterspoiler (onder) in Glossy Black terug te vinden.

 

Transport:

  • Thule fietsendragers: fietsendragers zijn erg handig wanneer sportief bent aangelegd en met de fiets op vakantie wilt. Deze Thule fietsendragers zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, onder andere voor twee of drie fietsen. Er geldt een maximale laadcapaciteit van 60 KG.
  • Wegklapbare trekhaak: wanneer u kiest voor een wegklapbare trekhaak onder uw Mazda CX-5, dan kiest u voor een trekhaak die verbonden blijft aan de auto. Echter kan deze onder de auto worden weggeklapt. Deze trekhaak wordt geleverd inclusief een 13-polige kabelset.
  • Afneembare trekhaak: de afneembare trekhaak is eenvoudig om te (de)monteren. De maximale kogeldruk is 88 KG en wordt geleverd inclusief een 13-polige kabelset.
  • Dakrails: de dakrails van de Mazda CX-5 bestaat uit twee chrome stangen.
  • Dwarsdragers: De dwarsdragers zijn compatibel met dakrails. De maximale dakbelasting, inclusief dakrails en dwarsdragers, bedraagt 75 kg.
  • Dakdragers: De dakdragers zijn voorzien van een sleutel om diefstal te voorkomen en hebben een maximale dakbelasting van 45 kg.
  • Thule dakkoffers: U kunt kiezen tussen opbergruimtes van 400 of 450 liter.

 

Comfort en Luxe

  • Dashcam: Dashcams worden steeds gebruikelijker. Met de BlueVue-camera kunt u ervoor zorgen dat zowel voor als achter de auto situaties worden vastgelegd.
  • Draadloze oplader: een draadloos oplaadsysteem voor telefoons met Qi-oplaadmogelijkheid.
Image
Mazda CX-5 kleuren

Mazda CX-5 kleuren

De Mazda CX-5 is te verkrijgen in negen verschillende kleuren, namelijk: 

  • Voor Artic White betaalt u geen meerprijs.
  • Voor Zircon Sand betaalt u een meerprijs van €950.
  • Voor Eternal Blue betaalt u een meerprijs van €950.
  • Voor Polymetal Grey betaalt u een meerprijs van €950.
  • Voor Jet Black betaalt u een meerprijs van €950.
  • Voor Machine Grey betaalt u een meerprijs van €1.150.
  • Voor Rhodium White betaalt u een meerprijs van €1.150.
  • Voor Soul Red Crystal betaalt u een meerprijs van €1.300.