Image
Ontdek de Nagisa-uitvoeringen

De Verschillende Mazda Optiepakketten

Mazda's verschillende optiepakketten uitgelegd!

Bij de aanschaf van een Mazda is het kiezen van de juiste uitvoering een belangrijke stap. Dit kan een uitdaging zijn, omdat het vaak lastig is om vooraf in te schatten, welke functies je daadwerkelijk zult gebruiken. Daarom zijn er optiepakketten ontwikkeld, waarmee je luxe functies kunt toevoegen die anders alleen in duurdere uitvoeringen beschikbaar zijn. Sommige opties in deze pakketten zijn zelfs exclusief en niet in standaarduitvoeringen te vinden. In dit artikel bespreken we de beschikbare optiepakketten per Mazda-model, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Let op: we focussen hier op de pakketten per model, niet per specifieke uitvoering.

De optiepakketten voor de Mazda2

Ontdek de verschillende opties voor de Mazda2

Bij de basisversie van de Mazda2, de Centre-Line, heb je de optie om het Convenience & Connectivity Pack toe te voegen. Dit pakket verrijkt je rijervaring met een reeks handige en veiligheidsverhogende functies. Het bevat parkeersensoren aan de achterzijde, waardoor parkeren eenvoudiger en veiliger wordt. Stoelverwarming op de voorstoelen zorgt voor extra comfort tijdens koude dagen. De licht- en regensensoren passen de verlichting en ruitenwissers automatisch aan op de rijomstandigheden, wat bijdraagt aan het gemak en de veiligheid. Climate Control zorgt voor een aangename temperatuur in de auto, ongeacht het weer buiten. Daarnaast biedt het pakket Advanced Smart City Brake Support (SCBS) met voetgangersherkenning (AEB), een geavanceerd systeem dat helpt aanrijdingen in de stad te voorkomen. Blind Spot Monitoring waarschuwt je voor voertuigen in je dode hoek, waardoor je nog veiliger kunt rijden. Met het Convenience & Connectivity Pack wordt de Mazda2 Centre-Line niet alleen comfortabeler, maar ook aanzienlijk veiliger.

Bij de Exclusive-Line uitvoering van de Mazda2 kun je kiezen voor het Driver Assistance Pack, dat je rijervaring aanzienlijk verbetert met een breed scala aan geavanceerde functies. Dit pakket omvat een Active Driving Display, een 360 graden view monitor en Adaptieve LED koplampen (ALH) voor optimale zichtbaarheid. Traffic Sign Recognition (TSR) helpt je verkeersborden te herkennen, terwijl het geïntegreerde navigatiesysteem met drie jaar kaartupdates je altijd op de juiste route houdt. Veiligheidsfuncties zoals Advanced Smart City Brake Support Rear (SCBS-R), Smart Brake Support (SBS), Mazda Radar Cruise Control (MRCC) en Driver Attention Alert (DAA) maken je rit niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger. Met het Driver Assistance Pack transformeer je de Mazda2 Exclusive-Line in een technologisch geavanceerd voertuig dat klaar is voor elke situatie op de weg.

Ook bij de Homura AKA uitvoering van de Mazda2 kun je, net als bij de Exclusive-Line uitvoering, kiezen voor het Driver Assistance Pack. Dit pakket biedt dezelfde geavanceerde functies, zoals een Active Driving Display, een 360 graden view monitor, Adaptieve LED koplampen (ALH), Traffic Sign Recognition (TSR), een geïntegreerd navigatiesysteem met drie jaar kaartupdates, Advanced Smart City Brake Support Rear (SCBS-R), Smart Brake Support (SBS), Mazda Radar Cruise Control (MRCC) en Driver Attention Alert (DAA). Daarnaast bevat het Driver Assistance Pack voor de Homura AKA uitvoering ook parkeersensoren aan de voorzijde, wat het pakket nog completer maakt.

De optiepakketten voor de Mazda3

Ontdek de verschillende opties voor de Mazda3

Bij de Mazda3 heeft u alleen bij de Exclusive-Line uitvoering de mogelijkheid om extra pakketten erbij te nemen. Deze pakketten zullen hieronder worden besproken:

Allereerst kun je kiezen voor het Design Pack, een pakket dat je Mazda3 niet alleen stijlvoller maakt, maar ook voorziet van geavanceerde functies. Met dit pakket krijg je 18-inch lichtmetalen velgen, afhankelijk van het model in Black (hatchback) of Bright Silver (sedan) bij de e-Skyactiv X. De grille van de sedan met e-Skyactiv X is uitgevoerd in Black voor een sportieve uitstraling. Daarnaast zijn de adaptieve LED-koplampen met twintig LED-blokken inbegrepen, samen met LED-dagrijverlichting, die zorgen voor optimale zichtbaarheid en veiligheid. Voor nog meer rijgemak zijn er schakelflippers bij de automatische transmissie, en privacyglass op de achterzijruiten (hatchback en sedan) en achterruit (hatchback), die bijdragen aan een elegantere look en meer privacy. De B-stijl is uitgevoerd in pianozwart, wat een verfijnde uitstraling geeft. Binnenin vind je een randloze design binnenspiegel, en de afwerking van het stuurwiel, dashboardkastje en startknop in Bright Silver, wat een luxueuze touch toevoegt. Ook de binnenbekleding van het dashboardkastje is onderdeel van dit stijlvolle pakket, waardoor het interieur van je Mazda nog verfijnder aanvoelt.

Daarnaast kun je kiezen voor het Driver Assistance & Sound Pack, een pakket dat je rijervaring zowel veiliger als aangenamer maakt. Dit uitgebreide pakket bevat Driver Attention Alert, dat met behulp van een actieve camera je alertheid tijdens het rijden bewaakt. Het Front Cross Traffic Alert (FCTA) systeem helpt je om kruisend verkeer aan de voorkant te detecteren, terwijl Rear Cross Traffic Brake (RCTB) en Smart City Brake Support Rear (SCBS-R) zorgen voor extra veiligheid bij het achteruitrijden door automatisch te remmen wanneer er gevaar dreigt. Bovendien geniet je van een 360 graden View Monitor, die een volledig beeld van je omgeving geeft, waardoor parkeren en manoeuvreren een stuk eenvoudiger wordt. Cruise & Traffic Support helpt je om ontspannen en veilig te rijden in druk verkeer door automatisch afstand te houden en snelheid aan te passen. Voor de ultieme geluidsbeleving is het pakket voorzien van een Bose Premium Audiosysteem met twaalf designspeakers in Silver, die zorgen voor een rijke en meeslepende geluidservaring. Met het Driver Assistance & Sound Pack wordt elke rit niet alleen veiliger, maar ook veel aangenamer.

Het Black Comfort Pack is exclusief beschikbaar voor de Sedan en kan alleen worden gecombineerd met het Design Pack. Dit pakket biedt een luxe upgrade voor je interieur, met zwart lederen bekleding die een stijlvolle uitstraling geeft aan elke rit. Bovendien geniet je van extra comfort met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun, waardoor je moeiteloos de perfecte zitpositie kunt vinden. De geheugenfunctie voor de stand van de buitenspiegels en het head-up display voegen gemak toe aan je rijervaring, terwijl de kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden zorgt voor een beter zicht rondom. Verder biedt het pack stuurwielverwarming en Wiper De-Icer, waardoor je zelfs in koud weer comfortabel en veilig kunt rijden. Met het Black Comfort Pack geniet je van ultiem comfort en luxe in je Mazda Sedan.

Het Red Comfort Pack biedt een exclusieve upgrade voor de Hatchback met e-Skyactiv X, en kan alleen worden gecombineerd met het Design Pack. Dit pakket tilt je rijervaring naar een hoger niveau met een prachtig dieprood lederen interieur, waardoor elke rit een luxe ervaring wordt. Bovendien zijn het dashboard en de deurpanelen ook voorzien van dieprode elementen, die een stijlvolle en gedurfde uitstraling toevoegen aan het interieur van je Mazda. Naast het esthetische aspect zorgt het pack ook voor extra comfort en gemak. Met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun vind je moeiteloos de ideale zitpositie voor een comfortabele rit. De geheugenfunctie voor de stand van de buitenspiegels en het head-up display dragen bij aan het gemak tijdens het rijden, terwijl de kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden zorgt voor een beter zicht rondom. Daarnaast biedt het pack stuurwielverwarming en Wiper De-Icer, waardoor je zelfs in koud weer comfortabel en veilig kunt rijden. Met het Red Comfort Pack geniet je niet alleen van een verfijnde esthetiek, maar ook van ultiem comfort en gemak in je Mazda Hatchback met e-Skyactiv X.

Het White Comfort Pack is exclusief beschikbaar voor de Sedan met e-Skyactiv X, en kan alleen worden gecombineerd met het Design Pack. Dit pakket biedt een luxueus Pure White lederen interieur en Pure White dashboard-elementen en deurpanelen, waardoor elke rit een stijlvolle en verfijnde ervaring wordt. Daarnaast geniet je van elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun, geheugenfunctie voor de stand van de buitenspiegels en head-up display, kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden, stuurwielverwarming en Wiper De-Icer voor extra comfort en gemak. Met het White Comfort Pack combineer je een verfijnd design met ultiem comfort in je Mazda Sedan.

Tot slot is er het Sunroof Pack, dat alleen beschikbaar is in combinatie met het Black/Red/White Comfort Pack en de e-Skyactiv X motor. Met dit pakket geniet u van een elektrisch bedienbaar zonnedak, inclusief kantelfunctie en de mogelijkheid om volledig te openen. Daarnaast is er een geïntegreerde windgeleider om rijwind te minimaliseren en een handbediende hemel bekleed met stof voor een luxe interieurafwerking. Met het Sunroof Pack voegt u niet alleen een vleugje open lucht toe aan uw rit, maar ook extra comfort en stijl aan uw Mazda.

De optiepakketten voor de Mazda CX-30

Ontdek verschillende opties voor de Mazda CX-30

Bij de keuze voor de Mazda CX-30 heeft u alleen de mogelijkheid om optiepakketten toe te voegen bij de Exclusive-Line uitvoering. Deze pakketten worden hieronder besproken.

Het Design Pack voegt een vleugje verfijning en geavanceerde technologie toe aan uw Mazda CX-30. Dit pakket bevat adaptieve LED-koplampen met 20 LED-blokken en LED-dagrijverlichting voor uitstekende zichtbaarheid en een moderne uitstraling. Schakelflippers op de automaat bieden extra controle over uw rijervaring. Privacyglas op de zijruiten achter en de achterruit, samen met pianozwarte grille, B-stijl en C-stijl, voegen een vleugje elegantie toe. Binnenin zorgen de randloze design binnenspiegel en de afwerking in Bright Silver van het stuurwiel, dashboardkastje en startknop voor een luxe uitstraling. Het handige automatisch openen en sluiten van de achterklep maakt laden en lossen eenvoudig. De e-Skyactiv X modellen worden compleet gemaakt met 18-inch lichtmetalen velgen in Bright Silver, voor een sportieve look en soepel rijgedrag. Met het Design Pack combineert u stijl, comfort en technologie in uw Mazda.

Het Driver Assistance & Sound Pack tilt uw rijervaring met de Mazda CX-30 naar een hoger niveau met een reeks geavanceerde functies. Met Driver Attention Alert, ondersteund door een actieve camera, wordt uw alertheid tijdens het rijden nauwlettend in de gaten gehouden. Front Cross Traffic Alert en Rear Cross Traffic Brake helpen bij het detecteren van verkeer aan de voor- en achterzijde van uw voertuig, waardoor u veilig kunt manoeuvreren, zelfs in drukke verkeerssituaties. Daarnaast biedt het pakket Smart City Brake Support Rear, Cruise & Traffic Support en een 360 graden View Monitor, waardoor u kunt genieten van geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen die uw rit comfortabeler en veiliger maken. Maar het hoogtepunt van dit pack is het Bose Premium-Audiosysteem met twaalf designspeakers, voorzien van een Gloss Black-afwerking, waarmee u kunt genieten van een meeslepende geluidservaring van topklasse tijdens elke rit. Met het Driver Assistance & Sound Pack worden veiligheid, comfort en entertainment perfect gecombineerd in uw Mazda.

Met het Black Comfort Pack voegt u een vleugje luxe toe aan het interieur van uw Mazda CX-30. Dit pakket biedt een zwart lederen interieur, met dashboard-elementen, middenarmsteun en deurpanelen afgewerkt met donkerbruin kunstleder, wat een verfijnde uitstraling toevoegt aan elke rit. Bovendien geniet u van een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun, waardoor u moeiteloos de meest comfortabele zitpositie kunt vinden. De geheugenfunctie voor de stand van de buitenspiegels en het head-up display zorgen voor extra gemak tijdens het rijden, terwijl de kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden uw zicht rondom verbetert. Daarnaast biedt het pack stuurwielverwarming en Wiper De-Icer. Met het Black Comfort Pack geniet u van een interieur dat niet alleen elegant is, maar ook voorzien is van handige functies voor uw rijcomfort.

Het White Comfort Pack biedt een luxe upgrade voor uw Mazda CX-30 e-Skyactiv X, exclusief in combinatie met het Design Pack. Geniet van een verfijnd interieur met Pure White lederen bekleding en dashboard-elementen, gecombineerd met donkerbruin kunstleder op de middenarmsteun en deurpanelen voor een elegant contrast. Daarnaast biedt het pack praktische functies zoals een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verstelbare lendensteun, geheugenfunctie voor de buitenspiegels en een head-up display. Ook is er een kantelfunctie voor de buitenspiegels bij achteruitrijden, stuurwielverwarming en Wiper De-Icer voor extra rijcomfort, zelfs in koude weersomstandigheden. Met het White Comfort Pack geniet u van een stijlvol en functioneel interieur in uw Mazda.

Tot slot is er het Sunroof Pack, dat alleen beschikbaar is in combinatie met het Black/White Comfort Pack en de e-Skyactiv X motor. Met dit pakket geniet u van een elektrisch bedienbaar zonnedak, inclusief kantelfunctie en de mogelijkheid om volledig te openen. Daarnaast is er een geïntegreerde windgeleider om rijwind te minimaliseren en een handbediende hemel bekleed met stof voor een luxe interieurafwerking. Met het Sunroof Pack voegt u niet alleen een vleugje open lucht toe aan uw rit, maar ook extra comfort en stijl aan uw Mazda CX-30.

De optiepakketten voor de Mazda CX-5

Ontdek de verschillende opties voor de Mazda CX-5

Bij de aanschaf van de Mazda CX-5 Centre-Line krijgt u de mogelijkheid om het Connectivity & Convenience Pack toe te voegen, wat uw rijervaring naar een hoger niveau tilt. Met dit pakket ontvangt u een scala aan handige functies, waaronder parkeersensoren aan zowel de voor- als achterzijde, een indrukwekkend 10,25-inch LCD-kleurendisplay en toegang tot Mazda Connected Services voor naadloze connectiviteit onderweg. Daarnaast omvat het pack een handige achteruitrijcamera, stoelverwarming met drie standen voor extra comfort tijdens koude dagen, stuurwielverwarming voor een aangename rijervaring, en ondersteuning voor zowel Apple CarPlay als Android Auto, waardoor u moeiteloos verbinding kunt maken met uw smartphone. Met 2x USB-C aansluitingen aan de voorzijde en het geavanceerde multimediasysteem Mazda Connect, heeft u alles wat u nodig heeft voor een geïntegreerde en plezierige rit. Bovendien kunt u altijd moeiteloos uw weg vinden dankzij het geïntegreerde navigatiesysteem. Met het Connectivity & Convenience Pack wordt rijden in uw Mazda CX-5 Centre-Line niet alleen handiger, maar ook comfortabeler en leuker.

Bij de aanschaf van de Mazda CX-5 Exclusive-Line heeft u de keuze om het Black/White Comfort Pack toe te voegen, waardoor uw rijervaring een niveau hoger wordt getild. Dit pack biedt u de optie tussen een elegant zwart of puur wit lederen interieur, compleet met elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun voor maximale comfort. Daarnaast omvat het pack een elektrisch verstelbare passagiersstoel, stoelventilatie voor de voorstoelen en stoelverwarming achter, zodat u en uw passagiers altijd genieten van een aangename rit.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor het Sunroof Pack, exclusief beschikbaar in combinatie met het Black/White Comfort Pack. Met dit pack voegt u niet alleen een vleugje open lucht toe aan uw rit, maar ook extra comfort en stijl aan uw Mazda CX-5. Geniet van een elektrisch bedienbaar zonnedak, compleet met kantelfunctie en de mogelijkheid om volledig te openen, voor een verfrissende rijervaring. Bovendien biedt het pack een geïntegreerde windgeleider om rijwind te minimaliseren en een handbediende hemel bekleed met stof voor een luxe interieurafwerking. Met het Sunroof Pack geniet u van het beste van beide werelden: een verfijnde rijervaring met een vleugje luxe en comfort.

De Mazda CX-5 Homura biedt de mogelijkheid om het Comfort Pack toe te voegen, waarmee uw rijervaring wordt verrijkt met een vleugje luxe en comfort. Dit pack omvat een elegant zwart lederen interieur, geperforeerd met rood stiksel voor een sportieve uitstraling, samen met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun voor optimale ondersteuning tijdens lange ritten. Daarnaast geniet u van het gemak van een elektrisch verstelbare passagiersstoel, stoelventilatie voor de voorstoelen en stoelverwarming achter, zodat zowel bestuurder als passagiers altijd comfortabel kunnen reizen.

Bovendien kunt u de Mazda CX-5 Homura ook uitrusten met het Sunroof Pack, exclusief beschikbaar in combinatie met het Comfort Pack. Dit pack voegt een extra dimensie van luxe toe aan uw rit met een elektrisch bedienbaar zonnedak, compleet met een kantelfunctie en de mogelijkheid om volledig te openen. Lees hierboven meer informatie over het Sunroof Pack. Met deze toevoeging geniet u niet alleen van een verfijnde rijervaring, maar ook van het comfort en de stijl die uw Mazda CX-5 Homura naar een hoger niveau tillen.

U kunt uw rij ervaring met de Mazda CX-5 Takumi optimaliseren met het Sunroof Pack. Lees hierboven meer informatie over dit pakket.

De optiepakketten voor de Mazda CX-60

Ontdek de verschillende opties voor de Mazda CX-60

De Mazda CX-60 Exclusive-Line biedt een scala aan optiepakketten om uw rijervaring te verrijken. Het Comfort Pack voegt een vleugje luxe toe met een zwart lederen interieur en elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en passagiersstoel met verstelbare lendensteun. Daarnaast geniet u van een handige kantelfunctie van de buitenspiegel bij achteruitrijden, geheugenfunctie met gezichtsherkenning en stoelventilatie voor de voorstoelen, samen met Driver Attention Alert (DAA) voor extra veiligheid.

Voor extra gemak en entertainment kunt u kiezen voor het Convenience & Sound Pack, beschikbaar op de Mazda CX-60 Exclusive-Line, Homura en Takumi. Dit pack omvat een elektrisch bedienbare achterklep, privacy glass achter, een 360 graden View Monitor, verlichting in de deurvakken en middenarmsteun achter, Qi draadloos opladen voor mobiele telefoons en een krachtig Bose Premium-Audiosysteem met twaalf speakers.

Voor geavanceerde veiligheidsvoorzieningen is er het Driver Assistance Pack, eveneens beschikbaar op de Exclusive-Line, Homura en Takumi. Met dit pack krijgt u onder andere adaptieve LED-koplampen, Front Cross Traffic Alert, Rear Cross Traffic Brake, Mazda Radar Cruise Control en automatisch dimmende binnenspiegel en buitenspiegel.

Ten slotte biedt het Panoramic Pack een verbluffende ervaring door het toevoegen van een panoramisch schuif-/kanteldak, een geïntegreerde windgeleider en een elektrisch bediend hemel, bekleed met stof. Deze opties tillen uw rit in de Mazda CX-60 Exclusive-Line, Homura en Takumi naar een hoger niveau van comfort, veiligheid en stijl.