Image
cx5

Mazda CX-5 als beste caravantrekker

Mazda CX-5 wederom de populairste trekauto

De Mazda CX-5 is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de populairste caravantrekker van Nederland. Volgens onderzoek van het ACSI Freelife Magazine is 8,4% van alle trekauto's in Nederland, een Mazda CX-5.

Mazda CX-5 komt niet in gevaar als beste caravantrekker

Het lijkt er op dat de Mazda CX-5 de komende jaren de beste caravantrekker blijft. Wanneer er gekeken wordt naar de lijst met meest verkochte nieuwe auto's onder caravanbezitters, dan staat de Mazda CX-5, met een marktaandeel van ongeveer 10%, ook hier bovenaan. Daarnaast staat Mazda ook als merk bovenaan als meest geliefde merk op het gebied van caravantrekkers.

Opvallend is dat 40% van alle caravanbezitters hun auto nieuw aanschaffen. Daarbij is iets meer dan de helft van alle auto's niet ouder dan vijf jaar. Tot slot is 87% van alle caravantrekkers niet ouder dan tien jaar.

Een stijlvolle, krachtige en zuinige SUV

De Mazda CX-5 e-Skyactiv G met 165 pk heeft een toelaatbaar trekgewicht van 1.800 kg. De CX-5 met 194 pk heeft een trekgewicht van maar liefst 2.000 kg. Dankzij deze uitstekende cijfers, is de Mazda CX-5 een perfecte auto voor het trekken van caravans, vouwwagens en/of trailers. De Mazda CX-5 heeft een benzinemotor die standaard is uitgerust met de slimme Mazda M Hybrid-technologie. Dankzij Mazda haar M Hybrid-technologie heeft de Mazda CX-5 een generator beschikbaar die energie, welke anders verloren gaat tijdens het remmen, opslaat in een Lithium-ion batterij. Hierdoor kent de CX-5 verbeterde rijeigenschappen en een zuinig brandstofverbruik.