Image
SC8872

Maximale waardering Mazda MX-30 R-EV bij EURO NCAP!

Zowel de Mazda MX-30 EV als de Mazda MX-30 Plug-in Hybrid hebben dé vijf sterren waardering gekregen bij de EURO NCAP. Beide uitvoeringen hebben in alle vier de categorieën een goede prestatie neergezet. Bij de categorie volwassen (inzittenden) heeft de Mazda MX-30 een score van 91% behaald en voor kinderen (inzittenden) geldt een score van 87%. In de categorie kwetsbare weggebruikers (voetgangersveiligheid) scoort de MX-30 68% en op het gebied van Safety Assist wordt een score van 73% gerealiseerd. Daar bovenop komt dat de Mazda MX-30 het maximale puntenaantal heeft gekregen voor de botsproeven.

Image
REV

Strengere regels Euro NCAP

De Mazda MX-30 is het eerste model van Mazda die de vijf sterren waardering heeft gekregen volgens de strengere Euro NCAP beoordelingen die in 2020 ontstonden. Sindsdien is er meer focus op de bescherming van inzittenden, de geavanceerde rijassistentiesystemen en de bescherming na een botsing.

Image
Mazda MX-30 R-Ev

De drie factoren van de vijf sterren waardering

De vijf sterren van de Euro NCAP heeft de Mazda MX-30 te danken aan drie factoren:

  • Innoverende i-Activesense-veiligheidstechnologieën ondersteunen de bestuurders om de kans op risico’s te verkleinen door ze tijdig te herkennen.
  • Dankzij de hoge normen op het gebied van voetgangersbescherming worden de risico’s op een aanrijding met kwetsbare weggebruikers verkleind.
  • De Skyactiv Vehicle Architecture zorgt in zijn nieuwst ontwikkelde vorm voor een zeer stijve, schokabsorberende en lichte carroserie.
Image
Edition R

De unieke rotatiemotor

De nieuwe Mazda MX-30 R-EV biedt dus dezelfde eigenschappen op het gebied van veiligheid als de volledig elektrische MX-30. Echter maakt de nieuwe Plug-in Hybride het mogelijk om een batterij-elektrische auto in meer situaties in te zetten. De MX-30 R-EV kent een elektrische actieradius van 85 kilometer. De beschikbare rotatiemotor dient als generator om langere afstanden af te kunnen leggen. Mazda heeft al meer dan vijftig jaar ervaring in de techniek van de rotatiemotor. In de MX-30 R-EV is voor de rotatiemotor gekozen vanwege het unieke vermogen. In totaal kent de Mazda MX-30 Plug-in Hybrid een actieradius van maximaal 680 kilometer. Door de CO2-uitstoot van 21 g/km worden er indrukwekkende milieuprestaties gerealiseerd.

Nu al verkrijgbaar!

De MX-30 e-Skyactiv R-EV is verkrijgbaar in Nederland voor een vanafprijs van € 36.990,- inclusief kosten rijklaar maken en btw.