Image
MKBpaginaheader

Hoe kunt u de Mazda CX-60 opladen?

Hoe kunt u de Mazda CX-60 opladen?

De overstap naar een plug-in hybride kan in het begin wat aanpassing vergen. Naast het tanken van brandstof, kunt u nu ook de actieradius van uw auto uitbreiden met elektrische kilometers door deze aan de lader te koppelen. Het opladen van uw plug-in hybride biedt niet alleen extra gemak, maar draagt ook bij aan een duurzamere rijervaring. Met een groeiend aantal laadstations en oplaadmogelijkheden wordt elektrisch rijden steeds toegankelijker en milieuvriendelijker. In dit artikel ontdekt u welke benodigdheden u nodig heeft om uw Mazda CX-60 op te laden!

Opladen in Perspectief: De Specificaties van de Mazda CX-60

De Mazda CX-60 vereist een Mennekes Type 2-stekker voor het opladen, terwijl de maximale AC-laadcapaciteit van de auto beperkt is tot 7,4 kW. Dit impliceert dat zelfs met een thuislaadpaal uw auto nooit sneller zal opladen dan dit vermogen. Bovendien beschikt de Mazda CX-60 over een bruikbare accucapaciteit van 17,8 kWh, wat het potentieel voor elektrisch rijbereik vergroot.

Opladen met Gemak: Alles wat u moet weten over de Mazda CX-60 Laadmogelijkheden

De Mazda CX-60 is uitgerust met een Mennekes-aansluiting, wat betekent dat voor het opladen een Type 2 laadkabel nodig is. Met een laadvermogen van 1-fase 7,4 kW biedt deze auto efficiënte laadmogelijkheden. Wat interessant is, is dat het gebruik van een fase 3 of fase 1 laadkabel geen invloed heeft op dit laadvermogen. Dit betekent dat u de flexibiliteit heeft om verschillende kabels te gebruiken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Echter, voor optimale prestaties wordt minstens een 7,4 kW laadkabel aanbevolen; een lichtere 3,7 kW laadkabel zou niet voldoende zijn om het maximale laadvermogen te benutten.

Power Up: Het Perfecte Laadstation voor uw Mazda CX-60

De elektrische Mazda CX-60 biedt een maximaal laadvermogen van 7,4 kW, met een bruikbare accucapaciteit van 17,8 kWh. Dit betekent dat het opladen via een laadpaal de voorkeur heeft. Er zijn een aantal belangrijke punten om te overwegen. Een laadpaal met een hoger laadvermogen zal niet sneller laden dan het maximale laadvermogen van uw auto, maar het zal ook geen schade veroorzaken. Een laadpaal met een lager vermogen is ook mogelijk, wat handig kan zijn als de meterkast niet geschikt is voor zwaardere belasting. De laadpaal zal nooit meer laden dan waarvoor hij is ontworpen.

Laadpalen zijn beschikbaar in vier laadvermogens, tenzij ze handmatig instelbaar zijn:

  • Een 3,7 kW laadpaal (1 fase van 16A) zal maximaal 3,7 kW leveren voor deze auto.
  • Een 7,4 kW laadpaal (1 fase van 32A) zal maximaal 7,4 kW leveren voor deze auto.
  • Een 11 kW laadpaal (3 fasen van 16A) zal maximaal 3,7 kW leveren voor deze auto.
  • Een 22 kW laadpaal (3 fasen van 32A) zal maximaal 7,4 kW leveren voor deze auto.

Houdt rekening met de meterkastaansluiting voor de laadpaal

De juiste keuze maken voor een laadpaal voor uw Mazda CX-60 hangt niet alleen af van de mogelijkheden van de auto, maar ook van de aansluiting van de meterkast. Of u nu een 1- of 3-fase aansluiting heeft, zowel thuis als op het werk, speelt een cruciale rol. In Nederland hebben de meeste huishoudens en bedrijven een 3-fase aansluiting met 25A per fase. Ondanks dat de Mazda CX-60 slechts op één fase kan laden, zal deze nog steeds maximaal 25A gebruiken, wat niet het volledige laadvermogen benut. Het verhogen van de 3-fase aansluiting is mogelijk, maar de kosten zijn meestal dermate hoog dat dit zelden een financieel haalbare optie is.

Indien u beschikt over een 1-fase aansluiting, kunt u wel het maximale laadvermogen van 7,4 kW benutten. Echter, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende stroom overblijft voor andere apparaten in huis of op de bedrijfslocatie.

Laad Onderweg met Gemak: Mobiele Thuislader voor de Mazda CX-60

Met een draagbare thuislaadoplossing kunt u uw hybride of elektrische auto eenvoudig opladen via een standaard stopcontact in huis, waaronder de Mazda CX-60. Het vermogen van huishoudelijke stopcontacten bedraagt doorgaans 220 volt, en een draagbare lader is ontworpen om op dit stroomnetwerk te worden aangesloten.

Voor het opladen van uw Mazda CX-60 heeft u een Type 2 mobiele lader nodig. Hoewel thuisladen via het stopcontact over het algemeen langzamer gaat, kan het zeker voldoende zijn voor hybride of elektrische voertuigen met een kleinere accucapaciteit. De meeste draagbare laders bieden een laadvermogen van 2,3 of 3,7 kW (10 of 16A).

Neem contact op met Edwin!

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem contact op met onze Mazda Adviseur, Edwin Klijn!

Image
Edwin

Edwin Klein

Sales Adviseur