Image
2023_MX-5_IPM7_GER_LHD_BRD_C12_EXT

Poetstips voor uw Mazda!

Handige poetstips

Een ongewenste beschadiging aan uw Mazda is altijd een onplezierige ervaring. Bij voorkeur wilt u dat uw hele Mazda er glanzend en stralend uitziet. Gelukkig bestaan er diverse oplossingen, zoals het verwijderen van krassen, polijsten, aanstippen of spotrepair. Of u nu de hulp van uw Mazda-dealer inroept of het zelf doet, delen we graag enkele tips voor een glanzende verschijning van zowel u als uw Mazda.

Er zijn drie categorieën lakproblemen, elk met een specifieke aanpak: oppervlakkige lakschades, diepe lakschades en schades met deuk. Om de juiste aanpak te bepalen voor beschadigingen aan uw autolak, is het essentieel om de diepte van de kras te kennen.

ANALYSEER DE KRASDIEPTE

Maak gebruik van een sopje om de diepte van een kras te achterhalen. Verdwijnt de kras na reiniging en verschijnt deze opnieuw bij het opdrogen? In dat geval is uw kleurlaag nog intact, maar de transparante toplaag is beschadigd.

Als er een wit of grijs lijntje zichtbaar blijft – dat is de grondlak – dan gaat de kras waarschijnlijk door tot in de kleurlaag. Ziet u kaal metaal? Dan is grondig herstelwerk vereist.

OPPERVLAKKIGE KRAS: VOORZICHTIG POLIJSTEN

Lichte beschadigingen herstelt u het beste door te poetsen. Reinig het oppervlak grondig en polijst vervolgens voorzichtig met een zachte, schone, droge doek en een veilig polijstmiddel. Doe dit niet te intensief, om beschadiging van de lak te voorkomen. Mocht een krasje in de toplaag toch zichtbaar blijven, dan kunt u dit opvullen door het aan te stippen met een (blanke) lakstift.

DIEPERE KRAS: KLEURLAK ÉN TOPLAAG HERSTELLEN

Indien de kras door de kleurlaag gaat tot aan de grondlak, moet u ook polijsten en aanstippen met een lakstift, maar dit keer zowel voor de kleurlak als de toplaag. Kies bij Automotive-centre Van Nieuwkerk in Amsterdam precies de juiste kleurlak voor uw Mazda. Maak het vervolgens na voldoende droogtijd af met de blanke lak(stift).

TOT OP HET METAAL OF DIEPER

Als de kras tot in het metaal reikt, mogelijk inclusief een deukje, is een uitgebreidere reparatie noodzakelijk. Daarom raden we aan hiervoor een bezoek te brengen aan onze vestiging in Amsterdam.

Maak een werkplaatsafspraak!

Indien u een kras heeft die u niet zelf kunt verhelpen, is het raadzaam om een afspraak te plannen in onze werkplaats.