Image
SPRING DEALS

Geniet van de Ultieme Geluidskwaliteit in je Mazda met het Bose Sound Systeem

Mazda stelde vanaf het begin dat het nieuwe audiosysteem van Bose® naadloos moest integreren met het ontwerp van de auto. Deze doordachte keuze leidde tot een wereldprimeur: de woofers werden verplaatst van de gebruikelijke plek in de voorportieren naar de zijkanten van het schutbord achter het dashboard. Deze plaatsing in de hoeken van het interieur zorgt volgens Hinokidani voor een krachtige, heldere bas en vermindert het risico op zoemende en rammelende geluiden die kunnen optreden wanneer woofers in de portieren zitten.

Het project was een meesterwerk van Hinokidani en het Bose®-team. “Bij Bose® hebben we altijd gewild dat de woofers in de hoeken van de cabine zouden worden geplaatst om de akoestiek te optimaliseren,” zegt hij. “Maar binnen de auto-industrie was er jarenlang de overtuiging dat woofers per definitie in de portieren moesten zitten.” De door Bose® gewenste locatie bleek een “A-locatie” te zijn, zoals Hinokidani het verwoordt, wat samenwerking met verschillende afdelingen binnen Mazda vereiste om de benodigde ruimte te creëren.

Uiteindelijk bleek de nieuwe opstelling succesvol. Alleen de speciaal voor Mazda ontwikkelde mid-range luidsprekers van Bose® werden in de voorportieren geplaatst. Dit zorgde voor minder geluidslekkage naar buiten, verbeterde het ontwerp van de portiervakken en vergemakkelijkte het in- en uitstappen. Volgens Hinokidani was het “een win-winsituatie op alle fronten.”

Bose Sound System in de verschillende Mazda modellen

Bij het ontwerpen van hun auto's streeft Mazda naar perfectie, niet alleen in prestaties en design, maar ook in geluidservaring. Veel Mazda-modellen zijn daarom uitgerust met het prestigieuze Bose Premium-Audiosysteem, bekend om zijn ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Hier ontdek je in welke uitvoeringen van verschillende Mazda-modellen je kunt genieten van dit topklasse audiosysteem.

 

Mazda CX-5: Luxe Geluid vanaf de Exclusive-Line

Het Bose Premium-Audiosysteem met tien speakers is standaard in de Mazda CX-5 vanaf de Exclusive-Line uitvoering. Dit betekent dat je ook in de Newground, Homura en Takumi uitvoeringen kunt genieten van kraakhelder geluid en diepe bas.

Mazda MX-30 (R-)EV: Topklasse Geluid in de Edition R

De Mazda MX-30 R-EV biedt het Bose audiosysteem met twaalf speakers standaard in de Edition R uitvoering. Daarnaast is het beschikbaar als onderdeel van het Premium Pack bij de Makoto uitvoering, waardoor je altijd verzekerd bent van een rijke geluidservaring.

Mazda CX-60: Premium Geluid met het Convenience & Sound Pakket

Hoewel de Prime-Line uitvoering van de Mazda CX-60 het Bose audiosysteem niet bevat, kun je bij de Exclusive-Line, Homura en Takumi uitvoeringen kiezen voor het Convenience & Sound pakket. Dit pakket bevat onder andere het Bose systeem met twaalf speakers, waardoor je van elke rit een concert maakt.

Mazda3: Luxueuze Geluidservaring in de Nagisa Uitvoering

Voor de Mazda3 liefhebbers is het Bose Audiosysteem standaard in de luxe Nagisa uitvoering. Daarnaast biedt de Exclusive-Line uitvoering de optie voor het Driver Assistance & Sound Pack, dat het Bose systeem met twaalf designspeakers in Silver bevat, voor een stijlvolle en meeslepende geluidservaring.

Mazda CX-30: Premium Sound voor Elke Rit

Net als bij de Mazda3, vind je in de Mazda CX-30 het Bose pakket standaard in de Nagisa uitvoering. Ook de Exclusive-Line uitvoering biedt de optie voor het Driver Assistance & Sound Pack, waardoor je verzekerd bent van de superieure geluidskwaliteit van Bose tijdens elke rit.

Of je nu kiest voor de Mazda CX-5, MX-30, CX-60, Mazda3 of CX-30, met het Bose Premium-Audiosysteem beleef je elke rit in ongekende geluidskwaliteit. Kies jouw favoriete uitvoering en geniet van een audio-ervaring die elke rit onvergetelijk maakt.