Image
MazdaCX-80-header

Mazda CX-80 Uitvoeringen en Prijzen

De Mazda CX-80 Prijzen en Uitvoeringen (2024)

De gloednieuwe Mazda CX-80 belichaamt vakmanschap in zijn puurste vorm. In Japan heerst het geloof dat vakmanschap de sleutel is tot perfecte precisie in elk ontwerp. De jarenlange ervaring, toewijding en passie die de makers in hun creaties leggen, zijn duidelijk zichtbaar in de Mazda CX-80. Deze auto is meer dan zomaar een voertuig; het is een toonbeeld van meesterschap. In dit artikel bespreken we de prijzen en specificaties van de Mazda CX-80.

Ontdek de Vijf Unieke Uitvoeringen van de Nieuwe Mazda CX-80

De nieuwe Mazda CX-80 Plug-in Hybrid wordt gelanceerd in vijf unieke uitvoeringen, elk met eigen prijzen en specificaties. Dit nieuwe model biedt een breed scala aan opties, zodat er voor iedere autoliefhebber een passende versie is. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende versies en wat ze te bieden hebben. Ontdek welke uitvoering het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de CX-80!

Mazda CX-80 PHEV Exclusive-Line (€62.390)

Exterieur

De Mazda CX-80 PHEV Exclusive-Line is de basisuitvoering van de Mazda CX-80, maar biedt desondanks een indrukwekkend scala aan kenmerken en hoogwaardige details. Het exterieur van deze uitvoering is voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen in Silver, LED-koplampen met koplampsproeiers, en LED-dagrijverlichting en achterlichten. Daarnaast zijn er de kenmerkende Kodo-design knipperlichten, een in de achterruit geïntegreerde antenne, een dakspoiler, en een grilleomlijsting in bright silver. De buitenspiegels zijn elektrisch verstelbaar, verwarmbaar, en automatisch inklapbaar, uitgevoerd in carrosseriekleur en voorzien van geïntegreerde knipperlichten. Verder is de afwerking van de zijruiten zilverkleurig, en beschikt de auto over Kodo-design Signature-verlichting, een designgrille in pianozwart, en B- en C-stijlen in pianozwart. Tot slot maken zilverkleurige dakrails het exterieur van deze elegante en goed uitgeruste basisuitvoering compleet.

Interieur

Het interieur van de Mazda CX-80 Exclusive-Line biedt een scala aan comfortabele en hoogwaardige functies. Het interieur is bekleed met zwart stof en beschikt over climate control in drie zones, wat zorgt voor een aangename temperatuur voor alle inzittenden. Het stuurwiel is voorzien van bediening voor audio en Bluetooth, en is zowel in hoogte als diepte verstelbaar. De passagiersstoel is verstelbaar, en de elektrische raambediening is aanwezig voor zowel de voor- als achterramen. Daarnaast zijn het stuurwiel en de versnellingspookknop bekleed met leer, wat een luxe uitstraling geeft. De auto beschikt over een 12,3-inch digitale meterset en LED-verlichting in het interieur op alle drie de zitrijen, evenals LED-verlichting in de bagageruimte en bij de make-upspiegels. De middenarmsteun aan de voorkant en de in twee delen neerklapbare achterbank en derde zitrij zorgen voor extra comfort en flexibiliteit. Andere interieurkenmerken zijn de oprolbare bagagecover, grijze hemelbekleding, een binnenspiegel met dimfunctie, en luxe kunstlederen afwerking van het dashboard en de deurpanelen. De bestuurdersstoel is verstelbaar en er zijn ventilatieroosters voor de tweede en derde zitrij. Het Active Driving Display (ADD) zorgt voor extra rijcomfort, terwijl verlichting in het voetencompartiment en het dashboardkastje voor extra gemak zorgen. De tweede zitrij biedt plaats aan drie personen en kan manueel verschoven worden, terwijl de derde zitrij plaats biedt aan twee personen. Tot slot zijn er zonneschermen op de achterdeuren voor extra privacy en comfort.

Veiligheid

Ook op het gebied van veiligheid blinkt de Mazda CX-80 uit. De Mazda CX-80 Exclusive-Line is uitgerust met een uitgebreide reeks geavanceerde veiligheidsfuncties die zorgen voor een veilige en comfortabele rijervaring. Zo beschikt de auto over hill hold assist en diverse remhulp-, tractie- en stabiliteitssystemen (EBD, EBA, DSC, TCS) om optimale controle en veiligheid te garanderen. Het innovatieve Kinematic Posture Control (KPC) helpt de stabiliteit in bochten te verbeteren. Daarnaast is de Mazda CX-80 voorzien van een alarmsysteem met interieursensor en een bandenreparatieset, evenals een bandenspanningswaarschuwingssysteem om de staat van de banden te monitoren. Voor extra bescherming bij lage snelheden is er advanced smart city brake support met voetgangersherkenning en smart city brake support rear, die helpen bij het voorkomen van aanrijdingen in de stad. De driver monitor met camera houdt de bestuurder in de gaten om vermoeidheid te detecteren. Blind spot monitoring (BSM) met rear cross traffic alert en disembarkation support function zorgt ervoor dat de bestuurder altijd op de hoogte is van verkeer in de dode hoek. Blind spot assist, lane keep assist, en traffic sign recognition verhogen de veiligheid tijdens het rijden. De driver attention alert waarschuwt de bestuurder als tekenen van vermoeidheid worden gedetecteerd, terwijl smart brake support (SBS) helpt om ernstige aanrijdingen te voorkomen. Parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, en rear door alert maken manoeuvreren eenvoudiger en veiliger. Verder zijn er distance en speed alert, e-call voor noodsituaties, turn-across traffic (TAT) en high beam control (HBC) die de verlichting automatisch aanpassen.

Comfort

De Mazda CX-80 Exclusive-Line biedt een breed scala aan comfortopties die het rijden aangenaam en moeiteloos maken. Zo is de auto uitgerust met een start-/stopknop met wegrijbeveiliging en smart keyless entry, waardoor instappen en starten zonder sleutel mogelijk is. De boordcomputer en cruise control maken lange ritten comfortabeler en efficiënter. Voor een sportievere rijervaring zijn er schakelflippers achter het stuur en de automatische deurvergrendeling bij het wegrijden zorgt voor extra veiligheid. De elektronische parkeerrem met auto hold-functie en hill descent control bieden extra ondersteuning bij het parkeren en afdalen van steile hellingen. De licht- en regensensoren passen de verlichting en ruitenwissers automatisch aan de weersomstandigheden aan. Het Mi-Drive-systeem biedt verschillende rijmodi (Normal, Sport, Off-Road, Towing en EV) om de rijervaring aan te passen aan de rijomstandigheden en persoonlijke voorkeuren. Bovendien beschikt de auto over een wiper de-icer, die de ruitenwissers ijsvrij houdt in de winter. Voor extra comfort zijn de voorstoelen voorzien van stoelverwarming met drie standen, en ook het stuurwiel is verwarmd, wat vooral in koude maanden zeer aangenaam is.

Multimedia

In de Mazda CX-80 zijn tal van handige multimediafuncties te vinden die de rijervaring nog aangenamer maken. De auto is uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto, waardoor u eenvoudig uw smartphone kunt koppelen en uw favoriete apps en muziek kunt gebruiken. Het 12,3-inch TFT-kleurendisplay biedt een scherp en helder beeld, en kan eenvoudig worden bediend via de centrale HMI Commander. Het multimediasysteem omvat een radio en Mazda Connected Services, waarmee u altijd verbonden bent en toegang hebt tot diverse online diensten. Daarnaast beschikt de CX-80 over Alexa Voice Recognition, zodat u met spraakcommando's verschillende functies kunt bedienen, wat het rijden veiliger en gemakkelijker maakt. Met de acht hoogwaardige speakers geniet u van een uitstekende geluidskwaliteit tijdens het luisteren naar muziek of het voeren van telefoongesprekken. Het geïntegreerde navigatiesysteem zorgt ervoor dat u altijd de snelste en meest efficiënte route kunt vinden, ongeacht uw bestemming.

Optiepakketten

De Mazda CX-80 Exclusive-Line is ook te combineren met vier verschillende optiepakketten, namelijk: Panoramic Pack, Convenience & Sound Pack, Driver Assistance Pack en Comfort Pack.

Panoramic Pack (€1.500)

  • Panoramisch schuif-/kanteldak;
  • Geïntegreerde windgeleider;
  • Elektrisch bedienbaar hemel, bekleed met stof.

Convenience & Sound Pack (€3.000)

  • Elektrisch bedienbare achterklep met handsfree-functie;
  • Privacy glass achter;
  • 360 graden view monitor;
  • 150W AC-stopcontact;
  • 1.500W AC-stopcontact;
  • Trailerassistent;
  • Qi draadloos opladen mobiele telefoon;
  • Bose Premium-audiosysteem met twaalf speakers.

Driver Assistance Pack (€1.600)

  • Adaptieve LED-koplampen (20 blokken);
  • Mazda Radar Cruise Control;
  • Automatisch dimmende binnenspiegel met randloos design;
  • Automatisch dimmende buitenspiegel (bestuurderszijde);
  • Cruise & Traffic Support.

Comfort Pack (€3.000)

  • Zwart lederen interieur;
  • Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verstelbare lendensteun;
  • Elektrisch verstelbare passagiersstoel en verstelbare lendensteun;
  • Kantelfunctie buitenspiegel bij achteruitrijden;
  • Geheugenfunctie d.m.v. gezichtsverkenning (buitenspiegels, stoel, head-up display);
  • Stoelventilatie in drie standen, vóór;
  • Stoelverwarming in drie standen, achter;
  • One Touch Walk-in op tweede zitrij;
  • Verlichting voetencompartiment tweede zitrij.

 

 

Mazda CX-80 Homura (€68.640)

De Mazda CX-80 Homura is uitgerust met dezelfde voorzieningen als de Mazda CX-80 Exclusive-Line, maar biedt daarnaast nog enkele extra's.

Exterieur

Ten opzichte van de Mazda CX-80 Exclusive-Line biedt de Homura-uitvoering een aantal extra opties die het exterieur een sportievere en elegantere uitstraling geven. Deze uitvoering is voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen in Black, die de auto een dynamische en krachtige look geven. De sportieve voor- en achterbumper, evenals de afwerking van de achterbumper met accenten in Gloss Black, benadrukken het sportieve karakter van de Homura. Daarnaast zijn de voorbumper, achterbumper en spatborden uitgevoerd in carrosseriekleur, wat zorgt voor een uniforme en strakke uitstraling. De adaptieve LED-koplampen met 20 blokken verbeteren niet alleen de zichtbaarheid en veiligheid, maar dragen ook bij aan het moderne design van de auto. De honingraatgrille in Gloss Black en de grilleomlijsting in dezelfde kleur geven de voorzijde een stoere en opvallende look. Verder zijn de zijaccenten en spiegelkappen uitgevoerd in Gloss Black.

Interieur

Ook op het gebied van het interieur biedt de Mazda CX-80 Homura extra luxe en verfijning ten opzichte van de Exclusive-Line uitvoering. De Homura-uitvoering beschikt over een zwart Nappa lederen interieur dat niet alleen comfort biedt, maar ook een gevoel van exclusiviteit uitstraalt. De zwarte hemelbekleding en de luxe interieurverlichting zorgen voor een elegante en sfeervolle ambiance binnenin de auto. De elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en passagiersstoel, beide met verstelbare lendensteun, maken het mogelijk om de zitpositie nauwkeurig aan te passen voor optimaal comfort tijdens lange ritten. Bovendien is het stuurwiel elektrisch verstelbaar, wat bijdraagt aan de gemakkelijke en gepersonaliseerde afstelling van de rijpositie. Tot slot is het interieur voorzien van de speciale Homura-afwerking, wat extra aandacht voor detail en hoogwaardige materialen benadrukt.

Veiligheid

De Mazda CX-80 Homura is uitgerust met extra veiligheidsfuncties die de rijervaring veiliger en comfortabeler maken. Deze uitvoering beschikt over Mazda Radar Cruise Control, wat helpt om een veilige afstand tot de voorligger te behouden door automatisch de snelheid aan te passen. Daarnaast biedt de Homura Cruise & Traffic Support, een systeem dat ondersteuning biedt bij het rijden in druk verkeer door automatisch te remmen, versnellen en sturen. Verder is de auto voorzien van een automatisch dimmende binnenspiegel met een randloos design, evenals een automatisch dimmende buitenspiegel aan de bestuurderszijde, wat hinderlijke schitteringen van koplampen achter u vermindert en bijdraagt aan veiliger rijden in het donker.

Comfort

Op het gebied van comfort biedt de Homura-uitvoering van de Mazda CX-80 diverse extra opties die het rijplezier en gemak verhogen. De Driver Assistant zorgt voor de beste zitpositie, terwijl de geheugenfunctie met gezichtsherkenning automatisch de voorkeursinstellingen van verschillende bestuurders herkent en aanpast. De in- en uitstapfunctie verplaatst de stoel en het stuurwiel voor gemakkelijker in- en uitstappen. Bovendien beschikt de Homura over buitenspiegels met een kantelfunctie bij het achteruitrijden, stoelventilatie voor een aangenaam klimaat in de warme maanden, en stoelverwarming achter voor extra comfort tijdens koude dagen. Met de One Touch Walk-in functie op de tweede zitrij wordt toegang tot de achterste zitplaatsen eenvoudig en snel geregeld, wat het instappen voor passagiers moeiteloos maakt.

Optiepakketten

De Mazda CX-80 Homura kan, net als de Mazda CX-80 Exclusive-Line, worden gecombineerd met zowel het Panoramic Pack als het Convenience & Sound Pack. Daarnaast biedt de Homura-uitvoering een exclusief extra pakket: het Homura Captain Seat Pack.

Homura Captain Seat Pack:

  • Tweede zitrij met twee Captain Seats;
  • Achterbank in twee delen (40:40) neerklapbaar;
  • Walkthrough naar derde zitrij.

Mazda CX-80 Homura Plus (€72.690)

De Mazda CX-80 Homura Plus biedt, ten opzichte van de Mazda CX-80 Homura, diverse extra uitrustingsopties die het rijcomfort en de functionaliteit verder verhogen. Deze uitvoering beschikt over een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree-functie, wat het openen en sluiten van de achterklep moeiteloos maakt. Privacy glass achter zorgt voor extra discretie en bescherming tegen de zon. De 360 graden View Monitor met ‘see through’-functie en trailer support view biedt uitgebreid zicht rondom de auto en maakt het manoeuvreren met een aanhanger eenvoudiger. Daarnaast zijn er zowel een 150W als een 1.500W AC-stopcontact beschikbaar voor het opladen van diverse apparaten. Het panoramisch schuif-/kanteldak brengt extra licht en lucht in het interieur, terwijl de trailerassistent het rijden met een aanhanger veiliger en gemakkelijker maakt. Voor draadloos opladen van mobiele telefoons is er een Qi draadloos oplaadsysteem. Het Bose Premium-Audiosysteem met twaalf speakers levert een hoogwaardige geluidskwaliteit, en de geïntegreerde windgeleider en elektrisch bedienbare hemel, bekleed met stof, zorgen voor extra comfort en luxe.

Net als de Homura-uitvoering kan de Homura Plus-uitvoering van de Mazda CX-80 worden gecombineerd met het Homura Captain Seat Pack. Voor meer informatie over dit pakket, lees de alinea over de Homura-uitvoering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de CX-80!

Mazda CX-80 Takumi (€69.690)

De Mazda CX-80 Takumi beschikt over dezelfde uitrusting als de Mazda CX-80 Exclusive-Line. Echter beschikt de Takumi-uitvoering over nog meer opties.

Exterieur

De Mazda CX-80 Takumi onderscheidt zich met zijn stijlvolle en verfijnde exterieurkenmerken. Deze uitvoering is voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen in Grey Diamond Cut, die de auto een elegante en moderne uitstraling geven. De design-voorbumper en de design-afwerking van de achterbumper, samen met de in carrosseriekleur uitgevoerde voorbumper, achterbumper en spatborden, dragen bij aan het strakke en uniforme uiterlijk van de auto. De grilleomlijsting in Bright Silver en de designgrille in pianozwart voegen een vleugje luxe toe, terwijl de zijaccenten en de raamomlijsting in Bright Silver de verfijnde afwerking benadrukken. Bovendien is de CX-80 Takumi uitgerust met adaptieve LED-koplampen met 20 blokken, die niet alleen voor optimale verlichting zorgen, maar ook bijdragen aan de moderne en hoogwaardige uitstraling van de auto.

Interieur

De Mazda CX-80 Takumi biedt een interieur van ongeëvenaarde luxe en verfijning. Met zijn Pure White Nappa lederen bekleding straalt het interieur klasse uit, versterkt door het stuurwiel met wit stiksel en de heldere accenten in Bright Silver. De afwerking met esdoornhout voegt een vleugje natuurlijke elegantie toe, terwijl het luxe Musubu-stiksel de aandacht voor detail benadrukt. De sfeervolle interieurverlichting creëert een warme ambiance en het elektrisch verstelbare stuurwiel biedt ultiem comfort en gemak, waardoor de Mazda CX-80 Takumi een oase van comfort en luxe wordt.

Veiligheid en Comfort

De Mazda CX-80 Takumi biedt een uitgebreid scala aan veiligheidsvoorzieningen om u gemoedsrust te bieden tijdens het rijden. Naast standaardfuncties zoals Mazda Radar Cruise Control en Cruise & Traffic Support, beschikt deze uitvoering over een automatisch dimmende binnenspiegel en buitenspiegels. Deze toevoegingen dragen bij aan een veiligere rijervaring door hinderlijke schitteringen van achterliggende voertuigen te verminderen, waardoor u zich beter kunt concentreren op de weg voor u.

Op het vlak van comfort biedt de Mazda CX-80 Takumi een verfijnde rijervaring met diverse extra uitrustingen. De driver assistant zorgt voor een optimale zitpositie, terwijl de geheugenfunctie met gezichtsherkenning automatisch de voorkeursinstellingen van verschillende bestuurders herkent en aanpast. Met de in- en uitstapfunctie wordt het betreden en verlaten van de auto moeiteloos gemaakt. De kantelfunctie van de buitenspiegels bij achteruitrijden verbetert het zicht en vergemakkelijkt het manoeuvreren. Voor extra comfort zijn de voorstoelen voorzien van stoelventilatie met drie standen en beschikken de achterstoelen over stoelverwarming in drie standen. De One Touch Walk-in functie op de tweede zitrij maakt het instappen voor passagiers eenvoudig en handig. Met deze extra uitrustingen garandeert de Mazda CX-80 een comfortabele en plezierige rijervaring voor alle inzittenden.

Optiepakketten

De Mazda CX-80 Takumi is te combineren met het Panoramic Pack en het Convenience & Sound Pack. Voor meer informatie over dit pakket, lees de alinea over de Exclusive-Line-uitvoering.

Mazda CX-80 Takumi Plus (€73.740)

De Mazda CX-80 Takumi Plus biedt, ten opzichte van de Homura-uitvoering, over nog extra uitrusting: elektrisch bedienbare achterklep met handsfree-functie, privacy glass achter, 360 graden view monitor met ‘see-through’-functie en trailer support view, 150W AC-stopcontact, 1.500W AC-stopcontact, panoramisch schuif-/kanteldak, geïntegreerde windgeleider en elektrisch bedienbare hemel, bekleed met stof.

De Takumi Plus-uitvoering van de Mazda CX-80 is te combineren met het Takumi Captain Seat Pack (€850). Hierbij ontvangt u:

  • Tweede zitrij met twee Captain Seats;
  • Achterbank in twee delen (40:40) neerklapbaar;
  • Middenarmsteun met console op tweede zitrij;
  • Stoelventilatie op Captain Seats tweede zitrij.

Neem contact op met onze Mazda Adviseur!

Onze Mazda Adviseur Edwin Klijn staat klaar om al uw vragen te beantwoorden over de nieuwe Mazda CX-80 Plug-in Hybride!

Image
Edwin

Edwin Klein

Sales Adviseur