Image
Mazda CX-5

Mazda CX-5 voor het zesde achtereenvolgende jaar populairste trekauto!

De Mazda CX-5 is opnieuw de populairste trekauto

Uit het recente onderzoek van ACSI FreeLife Magazine blijkt dat de Mazda CX-5 voor het zesde achtereenvolgende jaar de favoriete keuze is voor caravanliefhebbers in Nederland. Volgens de bevindingen van het jaarlijkse onderzoek van ACSI, gehouden sinds 2018, vertegenwoordigt de Mazda CX-5 iets meer dan negen procent van alle nieuw verkochte voertuigen bestemd voor het trekken van caravans in Nederland in 2023. Bovendien is de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, na de CX-5, opkomend als een populaire optie onder recent aangeschafte auto's voor het trekken van caravans. ACSI, een toonaangevende autoriteit op het gebied van campings in Europa sinds 1965, heeft het onderzoek uitgevoerd onder bijna 4.000 respondenten.

Mazda blijft onverminderd aan de top.

In het landschap van nieuwe trekauto's van 2023 zijn boeiende verschuivingen waar te nemen. De Mazda CX-60, die in 2022 al een opmerkelijk debuut maakte met een tiende positie, heeft nu de tweede plaats veroverd met een marktaandeel van 10,3 procent. Deze ontwikkelingen wijzen niet op een bedreiging voor de leidende positie van Mazda. Met de CX-5 aan de top heeft Mazda nu samen een marktaandeel van 22,8 procent in de categorie van nieuw aangeschafte caravantrekkers.

Trend: Jonge en Eigen Trekauto's Domineren - ACSI Onderzoek

Uit recent onderzoek van ACSI FreeLife Magazine blijkt dat het overgrote deel van caravanbezitters een benzineauto bezit, maar dit aandeel is licht gedaald van 68,15% in 2022 naar 64,33% nu. Opmerkelijk is dat caravanbezitters over het algemeen nieuwere auto's rijden dan de gemiddelde autobezitter. Terwijl de gemiddelde leeftijd van auto's in Nederland 11,4 jaar is, heeft de helft van de caravanbezitters een auto die niet ouder is dan vijf jaar. Meer dan 80% van de trekauto's in Nederland is maximaal tien jaar oud, en vrijwel alle trekauto's zijn privébezit. Slechts 3,12% van de caravanbezitters heeft een zakelijke auto of leaseauto, nog eens drie procent heeft een auto via private lease, en de rest is particulier aangeschaft.

Online besteld

Mazda CX-5 Populairste Trekauto!

Bekijk de Mazda CX-5

Mazda SUV's: Krachtig Vakmanschap voor Avontuur en Dagelijks Gebruik

De Mazda CX-5 en CX-60 belichamen het ultieme Japanse vakmanschap en omarmen de essentie van Mazda's 100-jarige erfgoed. Met een trekgewicht van 2.000 kg voor de Mazda CX-5 e-Skyactiv G 194 pk en de 165 pk automaatvariant, bieden ze ongeëvenaarde prestaties. Bovendien zijn de benzinemotoren van de CX-5 standaard voorzien van de slimme Mazda M Hybrid-technologie. De Mazda CX-60, een Plug-in Hybride, schittert met een gecombineerd vermogen van 241 kW (327 pk) dankzij een 17,8 kWh batterij die de elektromotor voedt. Met een toelaatbaar trekgewicht van 2.500 kg, zijn beide SUV's perfect geschikt voor trektochten met een caravan, vouwwagen of paardentrailer, terwijl ze ook moeiteloos dagelijks woon-werkverkeer elektrisch kunnen afleggen.

Neem contact op met onze Mazda Advsieur, Edwin Klijn!

Onze Mazda Adviseur, Edwin Klijn, staat voor u klaar om al uw vragen wat betreft Mazda te beantwoorden!

Image
Edwin

Edwin Klein

Sales Adviseur