Image
MAZDA 6 JAAR GARANTIE

Mazda 6 jaar fabrieksgarantie

De garantie op nieuwe Mazda's wordt verdubbelt

Mazda Motor Nederland heeft besloten om de garantietermijn van alle nieuwe verkochte auto's te verdubbelen. Waar u voorheen 3 jaar fabrieksgarantie kreeg, krijgt u voortaan 6 jaar fabrieksgarantie op de nieuwe Mazda modellen. Dit geldt tot een maximum van 150.000 kilometer (voorheen 100.000). De fabrieksgarantie is gekoppeld aan de Mazda en is om die reden overdraagbaar aan een volgende eigenaar van de Mazda.

Mazda staat al een lange tijd in de absolute top als het gaat om betrouwbare automerken. Dit komt omdat Mazda de kwaliteit van de voertuigen elke keer weer naar een hoger niveau tilt. Redenen om de fabrieksgarantie in Nederland te verdubbelen naar 6 jaar, zijn dan ook het benadrukken van deze betrouwbaarheid en het leveren van een extra klantenservice.

De zes jaar-garantieperiode van Mazda is in een groot deel van de EU al van toepassing. Dit geldt onder meer voor onze buurlanden: Duitsland en België. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000.

Image
Mazda

Is Mazda's fabrieksgarantie overdraagbaar aan een nieuwe eigenaar?

Ja. De Fabrieksgarantie is gekoppeld aan de Mazda in kwestie. Wanneer u uw Mazda verkoopt, is deze garantie dus overdraagbaar aan de volgende eigenaar.

Image
FIET­SEN­DRA­GER HAAK

Is de 6 jaar garantie geldig voor accessoires?

Wanneer de originele Mazda accessoire bij de aankoop van uw nieuwe Mazda wordt gekocht, dan geldt er een garantieperiode van drie jaar. Als u ervoor kiest om een originele Mazda accessoire tussen het moment van de aflevering en 12 maanden oud te laten monteren, dan is de garantie van toepassing totdat de Mazda drie jaar oud is. Wanneer de betreffende accessoire na een jaar is gemonteerd, dan is een garantieperiode van 2 jaar van toepassing. Let op: dit geldt alleen wanneer de accessoire(s) gemonteerd is door een Mazda dealer!

Image
MAZDA 6 JAAR GARANTIE

Mijn Mazda beschikt over 3 jaar garantie, kan dit nog worden aangepast naar 6 jaar?

Nee, dit is niet mogelijk. Wel kunt u via ons de garantietermijn met één of twee jaar verlengen. Dit kan alleen als u kiest voor Mazda Plus Garantie. U kunt hier contact met ons opnemen voor de voorwaarden en dekking.

Image
2022_Mazda6_IPM6

Voor welke landen is de garantie van Mazda geldig?

Mazda haar fabrieksgarantie is geldig in heel Europa.

Image
Mazda MX-30 maart 2020 wit boven

Geldt er een garantie op de batterij van de MX-30 en CX-60?

Voor de lithium-ion batterij die aanwezig is in de Mazda MX-30 en de Mazda CX-60 geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.