Image
2021_CX-60_DIESEL_GER_LHD_C152_EXT_FQ_White_Diesel_resized

De betrouwbaarheid van een Mazda

De betrouwbaarheid van Mazda

Elk jaar onderzoekt de Consumentenbond de meest betrouwbare automerken. Dit wordt gedaan door een mail te sturen naar alle leden van het Autopanel, met de vraag om de jaarlijkse enquête in te vullen. Daarnaast worden er ook mensen via social media platformen gevraagd om de enquête voor hun auto in te vullen. Er wordt hierbij gekeken naar een aantal zaken:

Er wordt gevraagd naar het merk en type, waarbij ook de kilometerstand en het bouwjaar een belangrijke graadmeter vormen. Let op: personenauto’s met een bouwjaar eerder dan 2012 worden uitgesloten van het onderzoek.

Daarbij is het belangrijk om te achterhalen hoeveel keer pech er is geweest in het afgelopen jaar. ‘Pech’ wordt hierbij opgesplitst in drie vormen:

  • Wanneer de reparatie van de auto kon wachten, telt dit voor 20% mee;
  • Wanneer de auto na de pech direct naar de garage moest, telt dit voor 35% mee;
  • Wanneer de auto echt niet meer verder kon rijden, telt dit voor 45% mee.

Door dit te onderzoeken is er ook een antwoord gegeven op de vraag: ‘Is Mazda betrouwbaar?’

 

 

Image
1_2022_Mazda2_IPM6_GER_LHD_BRD_C09_HB_EXT_Driving_RQ

Hoe betrouwbaar is Mazda?

Uit de testresultaten van de Consumentenbond (2022) blijkt dat Mazda in de top vijf staat van meest betrouwbare automerken. Een rapportcijfer van een 7,6 zorgt ervoor dat Mazda automerken als Hyundai, Mercedes, Volvo, Opel, Audi, Nissan en Peugeot achter zich laat. Het advies van de Consumentenbond is al jaren duidelijk, namelijk: wilt u een betrouwbare auto, kies er dan één uit Japan. In de huidige top-10, zijn er negen uit Japan afkomstig. Dus bent u opzoek naar een nieuwe auto: kies dan voor de betrouwbaarheid van Mazda!

Bent u woonachtig in de regio van Amsterdam, Zaandam (Zaanstad), Haarlem, Amstelveen, Uithoorn of Hilversum? Dan komen wij graag bij u langs, zodat u een proefrit aan huis kunt maken!